Fotoğrafsız Tarifler Serisi#18 Beşamel Soslu Karnıbahar Graten

Merhabaaaaaaaaa:)))))) Malum ekim ayının son günündeyiz. Havaların da soğumasıyla artık kışın geldiğini kabullenme vakti. Domatesin, salatalığın içi çoktan geçti, tatsız yenmez haldeler. Kış sebzelerine merhaba deyip aslında çok seveni olmayan karnıbaharın en güzel halini tarif edeceğim size. Bizim evde oldukça sevilen bu pratik tarifi haftada 1 kez mutlaka yaparız. İsterseniz bir iki değişiklikle kabakla da yapabilirsiniz. Bakalım beğenecek misiniz:)))

Malzemeler:
1 orta boy haşlanmış karnıbahar

Beşamel Sos için;
3y.k tereyağı
2 y.k un
1/2 lt süt
1 yumurta
Tuz
Karabiber

Üzeri için;
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Pul biber

Yapılışı:
Karnıbaharları  yıkayıp, küçük parçalar halinde tencerede 10dk kadar çok az suyla ve 1 çay kaşığı tuzla haşlayın. (Sap kısımlarının yumuşaması önemli.) Suyunu süzdürüp borcama yerleştirin. Üzerine karabiber serpin. (Süzdüğünüz suyu dökmeyin. Makarnaya sos yaparken ya da çorbalara ekleyin.)

Diğer yandan sos tavasında tereyağı ve unu kokusu gidene kadar kavurun. Üzerine soğuk sütü azar azar ekleyin. Tuzunu ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 2dk daha pişirin ve altını kapatın. Ocaktan alır almaz yumurtayı içine kırın ve yumurtanın pişmesine fırsat vermeden hızlı bir şekilde karıştırın. Eğer pütürlü olduysa mikserden geçirin. 

Borcama koyduğunuz karnıbaharların üzerini kaplayacak şekilde dökün. Üzerine kaşar peyniri serpin. Renk vermesi için pul biberi gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis edin. 

Afiyet olsun;)))))

Yorumlar

Popüler Yayınlar