Roaccutane Günlüğü #3 15. GÜN

2 haftayı geride bıraktım. Bugün kontrolüm vardı. İzlerin renginin biraz açılmış olduğunu söyledi. Komedonlar duruyor. Ama hiç soyulmadım neredeyse. Dudaklar ve gözlerin kuruluğu hariç. Bu sabah çok az burnum kanadı. O kadar. Doktoruma bahsettim kuruma olmadığından. Dozun düşük olup olmadığını sordum. Cildime temkinli yaklaştığını söyledi. İz bırakmaya meyilli olduğumdan ne kadar az kurursam az hasarla atlatacağımdan bahsetti. Ben de verdiği nemlendiricinin cildimde emilmeden durduğunu söyledim. Kullanma o zaman dedi:p Bayılıyorum netliğine:p
Dozumu bir tık arttırdı. 40 mg kullanacağım artık..15 gün daha devam. Daha sonra tahliller tekrarlanacak. Kararlar verilecek. Haziran'ın ortasına kadar tempolu kullanıp sonrasında azaltacağız sanırım. Kızartma falan yasak ama çukulatayı nasıl bırakıcam ben:/ Tek derdim o.

Hafta içinde Physicians Formula'nın kapatıcı mineralli kompakt pudrasını aldım. Spf 16. Doktoruma uygun olup olmadığını sordum, güneş koruyucusunun üzerine sürebileceğimi söyledi.

Daha sonra annemin arkadaşı bir güzellik uzmanına gittik. Onun isabetli tespitlerini hep sevmişimdir. Bana yaz için Babor'un 50 spf  High Protection Sun Make up ürününü tavsiye etti. Orta tonunu aldım. Koyusu epey bronzer gibiydi. Pata krem formunda. Nemlendirici üzerine sürüp 2 saatte bir yenilemem gerektiğini söyledi. Bir süre deneyeceğim. Sürdükten sonraki kadifemsi hissini çok sevdim. Orta örtücülükte.
Yine Babor'un nem maskesini aldım. Haftanın 2 günü kullanacağım yatmadan önce. Kuruduğum günlerde dua edecekmişim:) Bir de Babor HSR göz kremini önerdi. Ben de duymuştum bir kaç kişiden. Düşünmeden aldım. Hemen denedim hafif ısıttı ilk sürüşte göz kapağımı ama yumuşacık bir hissi var. Yaşım için pek uygun değil, lifting etkisi var ama verdiği neme gerçekten ihtiyacım var şu sıralarda. Kullandıkça yorumlayacağım ürünlerimi:)

Durumlar şimdilik böyle... Gelişmelerle 15 gün sonra yine burdayım:))))))

Yorumlar

  1. Merhabalar. Oncelikle gecmis olsun . Umarim bu sureci rahatlikla atlatir sagligina kavusursun .:-)

    YanıtlaSil
  2. İnşallah rahat bir şekilde atlatırsın bu tedavi sürecini

    YanıtlaSil
  3. canm benm nem maskesini merakla bekliorum:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar