Cilt Rutini Edinme Post.u #6 Roaccutane Günlüğü

Aknelerimle 3 yıllık savaşımda artık pes ettim ve sonunda ben de Roaccutane kullanıcısı olmaya başlıyorum bugünden itibaren. Çok direndim kullanmamak için ama piyasadaki hiç bir tedavi yönteminin artık üzerimde etki göstereceğini sanmıyorum. Fazlasıyla dirençli ve çıktığı yerde sonrasında kopkoyu kahverengi lekeler bırakan kistik aknelerim var. Bölgesel, miktarı az ama sevimsiz. Çene bölgem dışında başka hiç bir noktada çıkmıyor. Mutsuzum ve evet ilacın yararından çok zararı olmasından tedirginim. Bir yandan da şu aknelerin defolup gitmeleri için ne gerekirse yapmaya hazırım. İnanılmaz canımı sıkıyorlar çünkü. Sürekli kamufle ettiğim için bişi kullanmadığımda insanların tepkilerinden kaçamıyorum. Neyseee....

Başlangıç için 15 günlük verdi doktorum. Günlük doz olarak 30mg kullanacağım.













Cilt bakım rutinimde hiç bir şeyi değiştirmedi. LRP Effaclar jel çok kurutursa Avene'e dönebileceğimi söyledi.  Nemlendiricimi aksatmamamı ve günde en az 2.5 lt su içmemi ısrarla belirtti. Yüzüme sanırım hiç bir kozmetik ürünü kullanamayacağım. Umarım gözaltı kremim kuruluğa karşı yeterli gelir.

En çok lenslerden korkuyorum. İlaç göz kuruluğuna da yol açıyormuş sanırım. Lensleri kullanamayacak duruma gelir miyim hiç bir fikrim yok:/ Nemlendirici olarak sadece Endocare markasından yüz ve dudak nemlendiricili setini verdi. Adı da Lipocutane Duo. Şimdilik herhangi bir güneş kremi vermedi ama kendimi korumamı söyledi. Bakalım neler olacak.

Gelişmeleri yine yazarım. Desteğinizi eksik etmeyin lütfen :/

Yorumlar

  1. bende tedaviye 4 gün önce başladım lens kullanıorum senin gibi, bende ilk günden itibaren yaptı göz kuruluğu ama göz damlalarıyla hallediliyor mutlaka bir göz damlası edin onun dışında yüksek dozda kullanmama rağmen herhangi bir yan etkisini henüz görmedim bide arada baş ağrılarım oluyor o kadar. Kendine iyi baktığın sürece hiç bir şey olmayacaktır ben eminim ama morali yüksek tutmak lazım bide yan etkileri ha oldu ha olucak dersen olur hemencicik sorunsuzda atlatıcakmışız gibi düşün sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay inşallahh:/ yorum için çok teşekkür ederim. evde vardı bitane damlam gözyaşı yerine geçen. belki işe yarar. olmazsa alırım artık:)gözüm öyle korktu ki yan etkilerinden öcü görmüş gibi kaldım :p herkes bişi söylüyor. her bünye bir değil tabii ki:))))) umarım en kısa zamanda bebek poposu gibi yanaklarımızla ışıldayıp şıkırdarız:)

      Sil
  2. inşallah bir zararı olmaz bu ilacın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de çok çekincelerim var ama kısa süre kullanacağım o yüzden umarım minimum hasar max. etkiyle atlatırım diye umuyorum :))))))

      Sil
  3. ben de tedaviyi bitireli 2.5 ay oluyo. en çok scar kalma riski yanaklarda var kistik aknelere sahipsen. benim de çene ve alın hariç her yerde kistik çıkabiliyodu. senin sadece çene bölgende çıkıyormuş. başlamışsın bi kere ama ileriye yönelik kalıcı bi iz riski olmadığı sürece, böyle sınırlı bi bölge için alternatiflerle idare etseydin keşke. hiçbiri roakutan kadar etkili değil ama bu ilaç cidden çekilecek çile değil. karaciğeri kemikleri falan da geçtim ciddi psikolojik buhran yaratıyor. en büyük sorun bu bana kalırsa. kişiden kişiye değişir tabi ama genelde böyle. tedavi bittikten sonra tekrar nüksetme riski de var. roakutan izler için direk pek de bi işe yaramıyor, yeni izlerin oluşmasını önlüyor zaten. keşke ekim gibi başlasaydın güneş büyük problem. ağustosta başladım ben de. hani güneş kremi sürer gezerim diyodum ama öyle olmuyomuş. üni kaydı için bi gün koşuşturmam gerekiyordu 50 faktörleri boca ettim. ama yandım. bildiğin yanma da değil. derim falan soyulmadı. uykudan uyandıracak kadar berbat bi kaşıntıyla iki üç gün gezdim kıpkırmızı. iğne falan yedim.

    biraz gözünü korkuttum gibi oldu. yüzünün durumunu vsvs bilmiyorum gerçi doktor yazmışsa bana laf düşmez. o sivilce psikolojisini de çok iyi biliyorum. umarım atlatırsın bi şekilde bu evreyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inan bana her alternatifi denedim. sürme ilaçlar işe yaramayınca azro kullandım 8 kutu. o bile bir miktar kuruttu ama tamamen geçirmedi. kontrole gittiğimde daha fazla antibiyotik yazamam sana dedi:/ hatta vermesin diye direndim ama tahliller sorunsuz çıkınca doktorum hazirana kadar kullan hiç değilse sonra ara verirsin dedi. umarım hazirana kadar gözle görülür bir etki yapar.

      çok da güzel moral vermişsin maşallah:p çıldırıp çıldırıp Çıldırma Post.u # bilmem kaç girerim artık:p güneşten koruma olayı benim de canımı sıktı biraz ama şimdilik gündüzleri 30 spf fln işimi görür sanırım. mayısta verir herhalde uygun bir şeyler:)olmadı koca siperli meksikalı şapkası takarım:) hava kararınca falan çıkarım ben de napim:p çözümler tükenmez. kurtulduğuna sevinmelisin:) darısı başımaa inşallahhh:)

      Sil
    2. ya şimdi baktım da abartmışım biraz. ohara neler yazmışım. sen konuya hakimsin zaten bi sorun olmayacaktır :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar