4 Ekim 2012 Perşembe

FOTOĞRAFSIZ TARİF -11: KAVALA KURABİYESİ

Halamın her yaptığına bayılırım da bu kurabiye bammbaşşkaaa! Hele ki Edirne'ye gidip de oradan aldığım kurabiyeler fiyasko çıkınca bu kurabiyeye taptım. Bayılacaksınızz!!!!

Malzemeler:
250gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1yumurta
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı iri doğranmış kavrulmuş badem
Aldığı kadar un

Yapılışı:
1 su bardağı un tavada rengi dönene kadar tereyağıyla kavrulur. Bir kenarda soğumaya bırakılır.
Üzerine nişasta, yumurta,kabarma tozu, vanilya, pudra şekeri, sıvıyağ, tuz ve un eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Hamur toparlanınca içine kavrulmuş badem eklenir. Hilal şekli verilip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış fırında 170derecede 10 dakika pişirdikten sonra, 150 dereceye düşürülüp 15 dakika daha pişirilir. Çok pembeleşmeden çıkarılır. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

AFİYET OLSUNN:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder