26 Mayıs 2012 Cumartesi

FOTOĞRAFSIZ TARİF 5: KEK

Aman öyle cicili bicili kek değil bu. Öyle normal kek. Hani bazen canın ister bi kek çırpıştırsam da yesem ya da anne arar :"Misafir gelicek akşama bişiler hazırla:)" İşte böyle de kurtarıcı bir tarif. Hem kolay hem de içine ne koyarsan koy yine güzel yine yumuşacık:) Ben çok yemek seçip, öyle herkesin yaptığı pastaymış, muhallebiymiş, kekmiş yiyemem. Bazıları yemek yaptığını sanır da hani böbürlenir şöyle maharetliyim böyle bilmem neyim diye. Bu tarif de işte çok şey bildiğini sanan ukalalara gelsin:p


KEK

Malzemeler:


3yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
7-8 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı dolusu yoğurt
1 paket Vanilin
1 paket Kabartma tozu
(çok boş sevmeyen varsa : limon kabuğu rendesi- fındık kırığı- kuru üzüm- kakao vs.)

Yapılışı:
Yumurtalarla şekeri mikserin en yüksek ayarında iyice karışana kadar çırpın. Yağı ve yoğurdu ekleyip karışıma yedirin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da elekten geçirdikten sonra ekleyin. Cıvık olduysa 2 çorba kaşığı un eklenebilir. Katı olduysa 1 çorba kaşığı daha yoğurt ile karışım akışkan hale getirilir. Yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirilir. Her fırın da bir değil tabii. 20. dk da kürdan batırın. Ne olur ne olmaz;) Çıkardıktan sonra 10 dk ılınmasını bekleyin. Ters çeviriverin :)

Afiyet olsunnn!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder