FOTOĞRAFSIZ TARİF 4 - Benim Klasiğim: Tavuk Sote & Bulgur Pilavı

Bizim eve ne zaman habersiz misafir gelecek olsa annemden talimat gelir: "Selin hadi akşama bir tavuk sote bulgur pilavı yap. Bir de tatlı için malzemeleri yaz. Ben böreği yaparım. " Bir gün size annemin yufka böreğinin tarifinide yazarım :)))) Ben hiç soğan sevmediğim için koymuyorum. Bu haliyle bile çok lezzetli oluyor. Hele ev yapımı biber salçanız varsa  bir de acıysa tadından yenmez. O zaman tuz bile koymaya gerek yok:) Gelelim tavuk soteyee :))))))


TAVUK SOTE 6 kişilik
 
Malzemeler:


1kg kuşbaşı doğranmış tavuk kalça
350 gr mantar
5 tane kırmızı biber
5 tane sivri biber
2 yemek kaşığı biber salçası
1 büyük domates rendesi
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı (göğüs eti kullanırsanız 2 kaşık koyun.)
kimyon
kekik
karabiber
pul biber
tuz

Yapılışı:


Genişçe bir tencereye yağı koyun. Orta ateşte sarımsakları küçük küçük doğradıktan sonra yağda kokusunu verene kadar çevirin. Tavukları tencereye ekleyin. Kırmızılığı gidip  beyazlaşana kadar tahta kaşıkla çevirin. Önce suyunu tamamen verecek sonra çekecek. Suyu çekince önce biber salçasını sonra domates rendesini ekleyin. Bolca kekik serpin( Ben 5 tatlı kaşığından az koymuyorum). İyice karıştırdıktan sonra mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu verince jülyen doğranmış biberleri ekleyin. Suyu azalmışsa 1 çay bardağı kadar kaynar su ilave edin. Tuzu ve diğer baharatları ekleyin. Biraz karıştırın. Ocağı kısık ateşe alın ve kapağını kapatın. 15 dk. sonra açtığınızda biberler yumuşadıysa altını kapatın. Hala diriyse 5dk daha pişirin ve kapatın.

BULGUR PİLAVI

Malzemeler:


1su bardağı bulgur
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 orta boy domates kabukları soyulmuş küp küp doğranmış( çekirdeği çıkarılmış)
3 tane sivri biber
1.5 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Acı pulbiber( Daha acı sevenler için kurutulmuş süs biberini ince ince doğrayıp atın)

Yapılışı:


Tereyağını pilav tenceresinde eritin. Kızınca soğanları ve sarımsağı atın.pembeleşene kadar çevirin.Yıkanmış süzülmüş bulguru ekleyin. Soğanlarla birlikte kavurun. Salçayı ve domatesini ekleyin. Üzerini çok az geçecek kadar su ekleyin. Tuzunu ve diğer baharatları atın. Ağzını kapatın. Altını kısın. 15 dk. sonra tahta kaşıkla dibine bakın. Sulu ise kapağını açıp harlı ateşte çektirin. Sulu değilse altını kapatın. Kaşıkla alt üst edip kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.

Acısı yerindeyse yanında pancar turşusu ve cacıkla  iyi gider;))))))

Afiyet olsunn!!


Yorumlar

Popüler Yayınlar