Solağım, Solaksın, Solak

YİHHUUUU BUGÜN DÜNYA SOLAKLAR GÜNÜÜÜÜ!!!!!

Wikipedi der ki;
"Solaklık (sinistralite olarak da bilinir), sağ el yerine sol eli kullanmak, sola yatkınlık. Solaklar günlük aktivitelerde özellikle el yazısı ve yazı yazmada sol ellerini kullanırlar. Eski zamanlarda pek çok kültürde solaklık kötülüğün ve şeytanın simgesi olarak görülmüş ve hoş karşılanmamıştır. Dünyanın yaklaşık % 10'u solaktır."
PEHH PEHH PEHHH.... SÜRÜDEN OLMAYAN BİZDEN DEĞİLDİR HAYDİ TAŞLAYALIM:)))))


Hürriyet Gazetesi der ki;
"Dünya nüfusunun yüzde 10'u solaklardan oluşuyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Üner Tan'ın araştırmasına göre Türkiye'de sağ elini kullananların oranı yüzde 66.1, iki elini kullanabilenlerin yüzde 29.4, solakların yüzde 5.5.
Solaklık, erkeklerde daha fazla görülüyor. Ancak annesi solak olan çocukların solak olma ihtimalleri daha fazla. Yine bir araştırmaya göre prematüre bebeklerin yüzde 54'ü, tek yumurta ikizlerinin yüzde 18'inde ikizlerden biri solak.
Solaklar, ellerini, ayaklarını, gözlerini ve kulaklarını 'farklı yönde' kullandıkları için daha sakar oluyorlar, hatta daha erken ölüyorlar. Soldan sağa değil, sağdan sola doğru işleyen bir dünyada yaşamaları gerekiyor. Küçük yaşlardan itibaren kendilerine uygun olmayan aletleri kullanıyorlar."
Sensin sakar pehhh! Dünya bizim fizyolojimize uymuyorsa bizim suçumuz ne!

Ünlü solaklar:
Napolyon, Leonardo Da Vinci , Michelangelo, Rafael, Büyük İskender, Sezar, Albert Schweitzer, Beethoven, Albrecht Durer, Picasso, Marlyn Monroe, Mozart, Greta Garbo, Charlie Chaplin, Mark Twain, Karındeşen Jack, Colin Powell, Fidel Castro, Steve Forbes, Jimmy Carter, Kraliçe Victoria, Michael Landon, Prens Charles, Ronald Reagan, Bob Dylan, Danny Kaye, Peter Fonda, Demi Moore, Ringo Starr, Tom Cruise, Bruce Willis, Whoopi Goldberg, Mark Spitz, Bill Clinton, Jim Hendrix, John McEnroe, George Michael, Paul McCartney, Oprah Winfrey, Goldie Hawn, Matt Dillon, Phil Collins, Dennis Quaid, Einstein, Ben Stiller, Nicole Kidman, Arif Sağ, Sergen Yalçın, Cengiz Çandar. 



Ben kendimi hep özel hissetmişimdir sol elimi kullanıp sürüden ayrıldığım için:)) İlkokuldayken sırada 3 kişi otururduk. Kimse ortada oturmak istemezdi haliyle kavga çıkardı. Beni oturttuklarında da rahat edemiyorum diye hep solumdakine dirsek atardım:) Öğretmen geç de olsa anladı durumu. Bir daha hiç 3 kişilik sırada oturmadım :))))) ZAFERRR!

Yazı yazma stilimiz bile değişiktir bizim. Arapça yazsaydık büyük kolaylık olurdu:)) Her yazdığımızın üzerinden defalarca geçtiğimizden en pis defterler solaklarındır her zaman. Elleri en çok kirlenenler de;) Ben bileğimi bükerek yazmıyorum. Çevremdekileri taklit ederek aşağıda tutuyorum elimi. Yine de el yazım çok çirkindir. Kargacık burgacık. Solaklarınki genel olarak öyle sanırım:) Hiç yazısı düzgün solak tanımadım.

Kalabalık bir masada yemek yemek de eziyet olur çoğu zaman. Köşede otursan koridordan geçen sürtünür. Ortada otursan yanındaki rahat edemez. Çaydanlık tutarken zorlanırsın elin titrer. T cetvelini tersten tutmak zorunda kalırsın. Bu yüzden hep ölçü cetveliyle çizim yaparsın. Rapido bile sana uymaz. 

Mimarlığa ilk başladığım gün T cetvelini gösterdiler. Sıraya kenarını tam dayarsın. Sol elinle tutarsın, çizgiyi elini kaldırmadan bi kerede çizersin. İlk 2 ay boyunca düzgün çizgi çizemedim ben:))) Sol elimle tutup sağ elimle nasıl çizeyim:p Bir tuhaflık olduğunu seziyordum da kimse uyarmadı ki. Solaklar tersine çevirecek diye:((( Hep yamuk hep yamuk. Beceremediğimi düşünüp depresyona girmiştim çoktan:( 

Hoca sınavda başımda durmuş kan ter içinde saçmaladığımı görünce napmaya çalıştığımı sordu. Çizmeye çalıştığımı ama cetvelin yamuk olduğunu söyledim. Kağıdı yamuk yapıştırdığımı, kontrol etmemi söyledi. Hayret ki düzgündü. Masanın eğimine göre değil, cetvelin eğimine göre kağıt sıraya yapıştırılır;) Neyse ki bunu öğrenmiştim:p Durdu durdu solak mısın dedi? Ben o heyecanla salak mısın anlayıp naalakası var dedim sinirlenerek. Kadın kahkaha attı. Kimse söylemedi mi bugüne kadar cetveli nasıl tutacağını diye dalga geçti. Düzeltti ve nihayet rahata erdim. İlk defa düzgün çizgi çekebilmiştim. Bu da böyle bir anımdır işte.

İnanıyorum bir gün solaklar için yapılan ürünler de Türkiye'de adamakıllı satılacak. Konserve açacağı, kapak açacağı vs. gibi ürünler mesela. En basiti kapaklı çakmak bile yok. Sol elinle çakmağı ters çevirmeden çak bakayım noluyor:))))

Tebriklerin her türü kabulümdür:))) Doğum günüm gibi kutlayacağım bugünü:p

Yorumlar

  1. Bende solagim:)))) gunumuz kutlu olsun canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) ivittt kutlu mutlu olsunnn !! yaşasın solaklıkk

      Sil
  2. selam nilesi bende solağım :) solakdaşımsın yani o zaman bende bi yazı yayınlayım bari 1 günlük gecikmeli de olsa bişey kaybetmeyiz değil mi ;) iyiki hatırlattın akşama bi çalışayım sevgilerimle günümüz kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam trip atmalık bir yazı olsun. dün niye kutlamadınız o kadar bekledim falan :p

      Sil
  3. ya hakketten bilseydim kırmızı halı sererdim solakdaşım dünden haberim bile olmadı bu arada ben cevzeyi tutarkende yani kahveyi dökerken çok zorlanıyorum bu sendede varmı..
    tripli yazı atmadım :) bak o da aklıma gelmedi bi dahakine söz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sık kahve pişirdiğimden alışığım cezveye ama çaydanlıkta zorlanıyorum en çok:'(

      Sil
  4. ya ben solak felan değilim. bu blogu yeni keşfetti.ilginç bir blog takip etmeyi düşünüyorum.sağolun.Bloguma uğrarsanız sevinirim.
    pastelizyum.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. varya sulalede bile solak yok ya

    YanıtlaSil
  6. bir az gec okudum ama ben de solagim.ana okulda ogretmen zorla aglata aglata sagla yazmay alistirdi.sonradan bunun zarali oldugunu ogrendim sinir sistemine. ne kadar dogrudur bilmem ama ben de cok sakarim ve kizim da solak.galibe gecici 2 dedem de solakti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıtımsal olduğunu biliyordum da sizinki bayağı yaygınmış:-D öğretmeniniz kötüymüş cidden.
      bence sakar değil gayet yetenekli olur solaklar mutfakta. Mutfakta da sakarlığa yer yoktur diye düşünüyorum:-D

      Sil
    2. Kalıtımsal olduğunu biliyordum da sizinki bayağı yaygınmış:-D öğretmeniniz kötüymüş cidden.
      bence sakar değil gayet yetenekli olur solaklar mutfakta. Mutfakta da sakarlığa yer yoktur diye düşünüyorum:-D

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar