"ÇILGINLIK" Sonrası Durum Raporu

Geçen hafta Küçük bir çılgınlık yaptımm ve yaklaşık 16 yıldır rahatsız olduğum tek "kepçe kulak" görüntüsünden kurtuldum:) Aslında çok da kötü görünmese de benim bilmem yetiyordu. Asimetrik görüntü kimsenin hoşuna gitmez haliyle. Boll fotoğraflı yurtdışı tatilimde durumun belirginliği iyice gözüme battı ve aniden karar verip doktor araştırmasına başladık. Tavsiye üzerine sevgili doktorumla tanıştık ve bana güven verdi konuya hakimiyetiyle. Boşuna beklemişim bunca zaman yaptırmamakla.

Yaptırmayı düşünenler varsa, ameliyatla ilgili kısa bilgi vereyim istedim.

-Tek kulak ortalama 45 dk. da yapılıyor.

-Ameliyattan önce 12 saat açlık gerekiyor. Sabah kanınız alınıp tahlile yollanıyor, anestezi doktoru sizinle ön görüşme yapıyor. Sağlık geçmişinizle ilgili rutin sorular cevaplanıyor. Formalite hepsi. Sonrasında doktorum gelip fotoğrafımı çekti. Önden ve profilden.

-Benim doktorumun branşı rekonstrüktif cerrahi. Daha önce yanlış yapılan estetikleri vs. de düzeltiyor.

- Anestezi almadım. Bölge "tam lokal" denilen şekilde uyuşturuldu. Bana da sadece kısa süreli uyku veren bir sakinleştirici iğne yapıldı. Uyanınca da anestezi kaynaklı hiçbir şikayetim olmadı.

-Uyanınca ağrı hissetmedim.

-Ameliyata girmeden sizden ne çok sıkı ne çok gevşek, kafanızı ağrıtmayan bir pamuklu bandana temin etmenizi istiyorlar. Onun üzerinden bandaj yapılıyor. Çift kulak ameliyat olunca saç filesi takıp gönderdikleri de oluyormuş.

-2 saat sonrasında normal tabldot yemek yedim. Tuzsuz ya da yağsız hasta yemeği değildi:) Tam bir saat sonra hemşire eşliğinde koridorda yürüdük. 1saat sonra da taburcu oldum. Çıkmadan ağrı kesici iğne yaptırdım. Hap yutmak benim için kabus. İşime geldi. Ağrım olursa diye Minoset Plus tavsiye ettiler. İğneyi tercih ederdim:))))

-İlk 3 gün 6 saatte bir ağrı kesicimi aldım. Çok şiddetli, dayanılmaz bir ağrı hissetmedim. Ağrı eşiğim yüksek benim sanırım. Bünyeden bünyeye değişebilir tabii ki. Hazırlıklı olmakta fayda var.

-4. gün kontrole gittim. Bandaj açıldı. Yara yerine bakıldı. İlk defa görmüş oldum kulağımın yeni halini. Haliyle morluklar ve iç kısımda ödem oluşuyor. 3 Hafta sonra morluğun geçeceğini ödemin de ineceğini söyledi. Küpe takmak için 2. haftanın bitmesini beklemem gerekiyormuş. (Delikler kapanır diye korkuyorum. Sonradan açmak işkence oluyor:/ ) Yeniden daha küçük bir sargı yapıldı. 3gün sonra bandajı çıkaracağını söyledi.

-Bugün tam 1 hafta oldu. Bandajı çıkardı. Gerçi aradaki günlerde yaptığı geçici bandaj çok sağlam olmadığından kulağımı sabahları firar etmiş gördüm:) Gece uyurken 1 ay süreyle saç bandıyla uyumamı söyledi. Ve kepçe hareketi yapmayacakmışım:) Hafif bir hissizlik var ödemden dolayı zaten. Bana aitmiş gibi hissetmiyorum dokununca. 1buçuk ay geçince istediğim bir zamanda kontrole çağırdı. Son halini görmek için. Tam 1 yıl sonra şekli tamamen oturacakmış.

- Benim tavsiyemse eğer aklınızda var ama korkuyorsanız mutlaka olun kurtulun. Çok ekstrem durumlar hariç basit bir operasyon denilebilir. Keyfi estetiğe karşıyım ama nolursa olsun aynaya bakınca  özgüveninizi sağlamlaştıracağını düşünüyorsanız yaptırın. "Ne gerek var?" diyen insanlar mutlaka çıkacaktır:) Kendiniz için iyi olanı en iyi siz bilirsiniz. Bir de ameliyat sonrası kulağın güneş görmemesi gerekiyormuş. Morlukları belirginleştirdiğinden. Kışın olun en güzeli. Hem bere vs. ile saklama şansınız olur. Eve tıkılıp kalmazsınız.


Son durum budur:)) Yihhuuu! Umarım bu yazı bir miktar merak ettiklerinizi karşılar. Sorularınız olursa cevaplarım.

Mail adresim: yengecbacagi@gmail.com


Yorumlar

  1. Güzelliğine güzellik kattın, yoktu bi sorun hatun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. <3 bebeğim yaa o senin güzelliğinnnn:)))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar