RUJ DOSYASI #1 Pembe Rujlar

nilesi'nin pembeleri

Evde otururken makyaj çantamdaki bütün rujları ortaya döktüm ve bir ayrım yaptım. 3 serilik bir yazı olacak RUJLARIM. Önce pembelerden başlamak istedim. Hiç High - End marka rujum yok:((((( Elimdekileri bitirince artık farklı alternatiflere yönelmeyi planlıyorum:)))

İlk kez çoklu Swatch yapıyorum. Umarım doğru bir biçimde başarmışımdır. İçlerinde sadece son 2si lipgloss o kadar. Diğerleri stick ruj. Alttan üste doğru başlayalım bakalım.

1- Essence/ All About Cupcake 53: Yumuşacık yapılı, kolay sürümlü. Dudakları hiç kurutmuyor. Zarif duruyor. İçlerinde en yeni rujum bu. Niye bu kadar geç kalmışım almak için bilmem. Kokusu şeker gibi. Kabı plastik, sade, basit görünümlü. Renge bayıldım. Tam baharlık. Pastel tonlarda göz makyajıyla çok uyumlu. Pembe allıkla süper bir ikili. Kalıcılığı yapısı nedeniyle az haliyle. Keşke daha kalıcı olsaymış:/ Yine de alınası bir ruj.

2- Maybelline /146  Metallic Rose: Yazısı için buradan inceleyebilirsiniz. Bu ruj çok tercih edilenlerden. Bir çok blogda görebilirsiniz swatchlarını. İçinde simler olan bir pembe tonu. Frost görünüş bende çok yapay duruyor. Bu ara dudaklarım kupkuru olduğundan iyice kötü görünüyor. Kullanamıyorum malesef:/ Kullanıcıya göre tabii ki değişir fikirler. Rengi için şans verilebilir. Yaza uygun bir renk çünkü:) Bir kalem bir ruj ikilisi işte bu:)

3- Rimmel London /Kate Moss Pembe seri 19: Diğerlerine göre daha mat yapıda, opak, dudaklardaki hataları çok belli etmeyen güzel, uygun fiyatlı bir ruj. Doğal tonlu bir pembe. Dudak rengine yakın. Günlük kullanıma uygun. 3 saate kadar tazelemenize gerek olmayan bir ruj. Severek kullanıyorum.

4- Maybelline /315 Rich Plum : Favori rujum. Aldığım günden beri çok severek kullanıyorum:) Burdan Sequin'e tekrar teşekkür ederim. Yazısı için buradan inceleyebilirsiniz. Kate Moss 19'un bir ton koyusu ve hafif kahveye bakanı.

5- The Body Shop 14: Tamamen rengine kanarak aldığım bir ruj oldu kendisi. Pembenin en tatlı tonlarından biri. Kalıcılığı yiyip içtikçe tazelemenizi gerektirecek türden. İlk aldığımın kokusu berbattı ve ruj 15 gün içinde resmen eridi, ortadan kırıldı ve hamur gibi kullanılmaz hale geldi. Götürdüm, incelediler, ruj yeni tarihli olmasına rağmen nasıl bu hale gelmiş diye çok şaşırdılar ama anında değiştirdiler. Yapısının bitkisel içerikli olduğunu ve bu yüzden çantada taşınmayacağını, buzdolabında saklamam gerektiği söylendi. Yenisini alıp dolaba attım ve hiç açmadım. Geçenlerde aklıma estiğinde açtım, kullandım. Sert yapılı, diğer aldığımla hiç alakası olmadığını gördüm. Kokusu yine kötü ama diğeri kadar katlanılmaz değil. Bazıları da benim aksime seviyorlar bu kokuyu. Kullanana göre değişir tabii. Almadan önce mutlaka iyice inceleyin derim:) Bu arada açalı 1 ay oldu. En ufak bir bozulma, yumuşama yok. Hatta sert bile diyebilirim. Hata diğerindeymiş resmen. Yine de mecbur kalmadıkça kullanmam. Soğudum:/

6- Clinique High İmpact Ruj: Burada yazdıklarımın içinde en eski rujum olur, kendisi 3 yıllık. Artık sona yaklaştık. Epey kullandım hatta sıkıldım diyebilirim. Veda zamanı geldi. Artık bu renk üretilmiyormuş. Numarası yok ama bütün standı inceledim cıkkk... Tatlı bir pembe coral tonlu bir ruj. Nemlendirmesi orta. Rengi bronz tende şahane duruyor. Kendinden sedefli. Çok severek almıştım. Dudaklarım koyu olduğundan 2 kat sürünce kırmızıya çok yaklaşıyor. Ben her 2 türlü de kullanmayı seviyorum. Kalıcılığı orta. SMOKEY GÖZ MAKYAJINA DÜŞMAN:)))) En çok şeftali, bronz tonlu göz makyajlarına yakışıyor.

7- Flormar Longwear L12: İşte şeker pembesii:))) "Artık kırmızı hariç renkte ruj kullanacağım" dediğim bir anda almıştım. Uygun fiyatı, kalıcılığı, opaklığıyla kalbimi çaldı. Tam bir pembe. İddialı bulanlar olacaktır bence. Ciyak ciyak buradayım diye bağırmasa da "buradayım" diyor hani:))) Uygun fiyatlı opak bir ruj arıyorsanız tavsiye edebilirim. Bütün kış severek kullandım. Kalıcılığı tatmin edici. Peçeteyle hırpalamazsanız 4 5 saat götürür. Yoğun göz makyajı yapmışsam sürmekten kaçınıyorum.

8- Revlon Colorburst 090 Sweet tart : İnternette swatchlarını gördüğümde bayılmış ve Türkiye'de neden yokk diye üzüldüğüm bir rujdu. İlk fırsatta giden birinden sipariş ettim ve geldi. Yapısı inanılmaz güzel. Yumuşacık. Hafif sürüldüğünde parlatıcı gibi de kullanılabilir. Ben Essence'in dudak kalemleri üzerine de uyguluyorum:))) Harika duruyor. Ben biraz fazla sürünce neon duruyor:p Tam bir joker eleman. Yazlık bir renk yine cıvıl cıvıl. Kalıcılığı da beklediğimden çook çook iyi. Dudakları hiç kurutmuyor, aksine yumuşacık yapıyor. Lipbutter zaten. Katı yağ havasında ama yağlı değil. Tanımlayamadım:)))) İyi ki almışım çoook seviyorum. 10 günde epey kullandım azalınca üzülüyorum:/ Her türlü göz makyajına yakışıyor.

9-  Rimmel Apocalips 101 Celestial: Apocalips serisinin bence en güzel rengi. Tatlı hafif kahve tonuna kaçan günlük kullanıma çok uygun bir sıvı ruj. SON İNDİRİMLERDE ALMAYAN KALDI MI ARTIK BİLMİYORUM:)))) Yapış yapış değil, sürmesi biraz problemli. Dişlere bulaşabiliyor fazla sürünce falan. En ideali sürdükten sonra peçeteyle fazlalığını alın, ince bir kat daha geçin 2 3 saat götürür:)))) Serinin en alınası rengi budur.

10- Rimmel Apocalips 501 Stellar: Yazısını buradan inceleyebilirsiniz. Canlı mı canlı, kendini gösteren, hiç tarzım olmayan ama evde ara ara sürüp sokağa çıkmaya çekindiğim sıvı rujum:)))) Denemeden almayın derim:) Fazla iddialı neon bir fuşya kırmızı arası. Simsiyah eyelinerla çok yakıştırmışlardı bana. Ateş kırmızısı görünüyor fotoğraflarda :p

Bir de Seregon'umun gönderdiği Avon Pink Winky var:) O da kuzenimde olduğu için çekemedim. Stellar kadar iddialı bir neon pembe daha. Tam bir yaz rengi. Eli sürerken korkak alıştırmak lazım:p Rengine bayıldım ama dışarı sürmeye korkuyorum Banu Alkan muamelesi göreceğim diye:p Beyaz tenli ve açık renk dudaklara sahipseniz size gerçekten çok yakışacaktır.

Pembiş rujlarım bu kadarr:))) İçlerinde en çok kullandığım Rich Plum. Sabah sürmesem bile yemekten sonra ruj tazeleyeceksem elim mutlaka ona gidiyor:))) KURTARICIM! Sabah evden çıkarken de en çok Essence , Rimmel Celestial ve Flormar L12'yi tercih ediyorum.

Siz en çok hangisini sevdiniz?????? Öneriniz olursa yorumlarınızı beklerim:) Sevgilerimleee...

Yorumlar

  1. Flormar L12 çok tatlı gözüküyoor :)

    YanıtlaSil
  2. Essence 53 numaraya aşığım! güle güle kullan hepsinii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederimm:))) ben de bayılıyorumm:)buldukça stoklayacağım:)

      Sil
  3. Celestial ve kate 19 bende severek kullanıyorum. Revlon'un rengini çok beğendim. Güle güle kullan, bitir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim kuzummm :)))) bitsin de yenileri gelsin dimi ama :D BİTİRME PROJESİ YAPMA ZAMANIM GELDİ DE GEÇİYOR BİLE:D

      Sil
  4. Apocalips 101 de gözüm kaldı,nasıl kaçmış gözümden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AA CELESTİAL'İ ALMAYANI DÖVÜYORLARDI BİR ARA :))))) Hemen koş al arayı kapat:D

      Sil
  5. Revlon Colorburst 090 Sweet tart bayıldım buna gerçekten çok sevdim en kısa zamanda almayı düşünüyorum :)
    ojebahcesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geldiği günden beri kullanıyorum sık sık. bitecek diye korkuyorum da bakalım:) diğer renkleri de çok güzel o serinin başka renk almadığıma pişmanım .almadan incele derim;)umarım seversin.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar