Mekan Önerisi :Viktor Levi Şarap Evi

Ben ilk defa Aralık ayında gittim. Yine kuzenle birlikte. Amaçsızca dolaşıyorduk hafiften kar yağıyordu, çok üşümüş ve ıslanmıştık. ŞARAPPP diyerek aynı anda birbirimize baktık. Veee işte mekandaydık.
Rezervasyonsuz 2 ıslak ve ürkek kedi gibi daldığımız için bizi uzak bir köşeye attılar. Sonra hemen kimi arasak diye düşünüp telefonlara sarıldık:p 3 kişi olunca epey rahatladık:) Masamız değişti falan. Evet çok hoş bir ilk izlenim değildi ukala garsonun yaptığı ama o gün keyifliydik ve bunu hiç kimse bozamazdı.

 Listenin en üstündeki beyaz şaraba odaklandık. Bence gayet iyiydi. Kendi şaraplarından biriydi. Denemenizi tavsiye ederim. Kırmızı şaraptan pek anlamam. Çok da bayılmam çünkü uykumu getirir 2. kadehten sonra. O gün de tıkabasa yediğimizden ne peynir tabağı ne yemek sipariş etmedik. Şarap da güzeldi( yumuşak içimli). 2 kişi gayet rahat bir büyük boyu bitirdik. Fiyat da uçuk değil genel olarak. 

Ortam güzel. Sıcak döşenmiş. Ağırlıklı olarak ahşap kullanılmış. WC girişindeki (çarpma)kovboy kapısı bana oldum olası itici gelmiştir. Bence tek eksisi bu. Onun dışında gayet zevkli dekore edilmiş diyebilirim.

Yaz içinse 2 kademeli bir bahçesi var. Orta büyüklükte diyebilirim. Genelde Fransızca klasik şarkılar çalınıyor. Oldies dersem aşağı yukarı tanımlamış olurum sanırım:) Aslına bakarsanız ortam gayet romantik:) Sağımızda solumuzda romantik çiftler de vardı. Mekanın en gürültücüleri bizdik. Hatta bir ara kovacaklar herhalde dedim. Neyseki lise buluşması falan sandılar da kimse bir şey demedi:p 

Yemeklere gelince menü içeriği orta karar diyeyim. Herkesi memnun edecek belli başlı yemekler mevcut. Başlangıç, ara sıcak ve ana yemekler var. Salatalar ve makarnalar var. Fajitasını övmüşlerdi onu söyleyebilirim. Ben yemedim. Hellimli rozbifli salata yedim son gidişimde. Orta karar diyebilirim. Kuzenim mozarellalı salatadan pek memnun kalmadı :)))) Peynir tabağı lezzetliydi. Yalnız tabaktaki haşlanmış kabuklu yumurtaya anlam veremedik:))) Eğlencemiz oldu epeyce:D Gecenin sonunda yumurtayı dilimleyip karabiberleyip ortaya koymuştuk:))) Bir baktık nasıl olduysa yenmiş:p Kimse yediğini kabul etmedi ama :p Neyse...

Biz geçen hafta 10 kişi gittik. 8kişilik rezervasyon yaptırmıştık ama +1lerle 10'u bulduk. Son sandalyeleri bulmak için epey mücadele eden ekibe teşekkür ederiz:)))) 2 yıl önce yaz dönemi EC Malta'daki arkadaşlarla buluşalım dedik. Bu arada grubun tamamı Türk. Kuzenim ve ben hariç herkes birbiriyle Paceville'deki Hugo's un terasında tanıştı:))) Ve orada kaldığımız 1 ay boyunca hiç ayrılmadık. Hastayken ilaç götürdük, çorba pişirdik birbirimize vs. Şanslıydık. İyi ki tanışmışız:)))))) Herkes çok alakasız yerlerden üşenmedi kalktı geldi. Silivri, Avcılar ve İzmit'ten kalkıp gelen vardı.  Bu sefer Kadıköy'de olsun, hem kasmasın, hem ulaşım rahat olsun, hem mekan güzel olsun istedik vee doğru yerdeydik. Bir çoğu ilk kez geldi mekana ama hepsi çok sevdi. Kuzenle birbirimizi seçimler için tebrik ettik gecenin sonunda :)))) 

Hafta arası olmasına rağmen kalabalıktı. Rezervasyonsuz gitmemenizi öneririm. Özellikle de 3 kişiden kalabalıksanız. Bahçesi yeşillik içinde, hafif esintili, insanı boğmayan, Kadıköy'ün ortasında olduğunuzu hiç hissettirmeyen huzurlu bir mekan. Hem arkadaşlarla buluşup iş çıkışı muhabbet edilecek, hem sevgiliyle gidilebilecek bir mekan. Akşam gidecekseniz şal almanızı öneririm:) Biz donduk.

Bu yazı da bu kadarcık:)) Seveni, müdavimi olanı var mı aranızda??  Umarım gider beğenir, hoşça vakit geçirir beni anarsınız:)) 

İyi gecelerrr!!!!

Adresi: Adres: Caferağa Mahallesi Moda Caddesi Damacı Sokak No:4 Kadıköy (Reks Sinemasının arka sokağı)
Telefon: +90 216 449 93 29

Yorumlar

  1. Ben severim Victor Levi Şarap Evi'ni. Üniversiteyi o tarafta okuduğum için çok gezmişimdir Kadıköy-Moda - Cadde:) yaz akşamları keyifli oluyor soğuk blush eşliğinde bahçesi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bi akşam keyif yapalım mutlaka;)) bahçesi gerçekten çok keyifli:)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar