Roaccutane Günlüğü#6 Kontrol

Bugün tahlillerimi göstermeye doktoruma uğradım. Aslında sonuçları 2 hafta önce aldım ama göstermeye  fırsat bulamamıştım bir türlü. Randevusuz gidince sorun çıkarıyorlar bankodaki kızlar:/ Efenim tekrar hatırlatayım 40 mg.lık doz kullanıyorum. Şu an 3 haftalık aranın 2. haftasındayım. İlacı kullanmaya başlamadan önce kolestrol problemim yoktu. Ailemde genetik bir yatkınlık var kalp rahatsızlıklarına ve kolestrole karşı. Kilolu da hiçç kimse yok aslında ama bir tombik benim:((( 1 ayın sonunda kolestrolüm 70 puan birden yükseldi. Genetik yatkınlığın da ani yükselmede etkisinin olduğunu söyledi. Halsizliğimin sebebi buymuş. Beslenme düzenimi hiç değiştirmedim, alkol almadım, aşırı yağlı yemedim vs. Sadece çikolata ve dondurmayı biraz abartmış olabilirim:) Doktorum şaşırdı sonuçları görünce.  Yine çok vahim bir durum yok tam sınırdayım ama devam edersem neler olacağını merakla bekliyoruz. Haftaya aynı dozla başlayacağım tekrar ve 1 hafta kullanmamın sonunda tekrar testler yapılacak. Sonuçları değerlendirip karar vereceğiz.

Bunun dışında baş ağrıları ciddi bir yan etkiymiş. Ciddiye alınması gerektiğini söyledi. İlacı bıraktıktan sonra baş ağrım da azaldı haliyle. Takip edelim dedi en son. İlacı bıraktığımda yüzüm pamuk gibiydi ama bu ara yine bozuldu:/// 2 Akne, 2 de beyaz başlı minik sivilce çıktı. 1 i de yolda hissediyorum. Yine de kötü olmadığını beklenen bir gelişme olduğunu söyledi. Son gördüğüne göre iyi bulduğunu belirtti. Cildim aşırı hassas deyip duruyordum ya bugün kendi de inandı artık:)) Koluma ve sırtıma baş parmağını bastırarak kuruluk ve kızarıklık testi yaptı. Ortalama 20sn. de kaybolması gereken beyazlık ve kızarıklık kaybolmadı:p Akne sonrası lekelerin neden kaybolmadığı anlaşıldı dedi. Leke bırakmaya çok meraklı bir cildim var. Hayırlısı:/

Bir de spor yasak ama acilen kilo vermem gerektiğini söyledi. Kolestrolü düşürmek için diyet yapacağım artık. Tam final dönemim, proje tepetaklak, bir de mezuniyet stresi derken nolacak bu halim hiç bilmiyorum:/// Çıldırmalarla dolu 1 ay olacak tahminimce. Allahım sen bana sabır ver!!!

Gelişmeler bunlar şimdilik. Haftaya extra bir durum olursa yine post yazmaya çalışırım. Roaccutane Günlüğü'nün yanında bir de diyet günlüğü tutacağım anlaşılan:))) Bakalım neler olacak:))) Sıkıntıya gelemeyen bünyeyi adam etmeye uğraşacağım bakalım. Sabır testi işte şimdi başlıyorrr!!!!

Öpücüklerr!

Yorumlar

  1. Çok geçmiş olsun.Bir an önce iyileşmeniz dileği ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederimm. şu sivilceler ve kilolar gitsin ohhhhhhh çekeceğim sonunda :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar