Cilt Rutini Edinme Post.u #5 Değişmezlerim

Sivilcelerle savaşımda yaklaşık 7 haftayı geride bıraktım. Demek oluyor ki bu 7 haftalık antibiyotik içmişim. İlk defa okuyacaklar için kullandığım antibiyotiğin ismi AZRO. Hassas mideniz varsa benim gibi mide koruyucularla birlikte kullanmanızı öneririm. 5. haftadan sonra artık benim midem bile alıştı aslında :) İlk zamanlardaki kadar cayırr cayır yanması bitti. Cildi kurutuyor mu dersek göz çevrem, dudaklarım ve vücudum ciddi anlamda kurudular. Hatta saç derimde bile kuruluk gözlemledim. Yüzümdeki dolu dolu gözeneklerim kurudular resmen artık kabarık durmuyorlar. Göz çevrem için de krem kullanıyorum artık. Bundan sonra da bırakmam herhalde. Seba Med Q10'e başladım 1 haftadır. 28 günde etki etmesi gerekiyormuş. Ürün bitince yazısı gelecek.

Sivilcelere etkisi oldu mu? Büyük ölçüde evet. Şöyle bir şey var ki yediklerimle doğrudan ilgisi var sivilcelerin ne kullanırsam kullanayım. Çikolata ve kuruyemişe elveda :/ Eski akne izlerim bile belirginleşiyorlar yediğimde. Yoksa gayet soluk duruyorlar. Aslında artık sadece ayda 1 tane çıkıyor ama gerçekten sivilce şeklinde beyaz başlı ve minik. Ağrılı sancılı aknelerim durdu gerçekten. Şu an tek derdim kalan lekelerim. Onlardan da son kutum bitince kimyasal peeling seanslarına başlayacağım sırada tamamen arınacağım diye ümit ediyorum.

Bu kadar ön bilgiden sonra artık bakım ürünü rutinim belirlendi. Bir süre hiç değişmeyecekler:)
Ürünlere gelince,
- LRP Effaclar Yüz temizleme jeli: Çok memnunum. Yanaklarımı kurutsa da gün içinde yağlanmayı minimuma indirgeyen bir ürün kendisi. Karma ciltlilere ben önermiyorum şahsen. Gerçekten yağlı ve problemli bir cildiniz varsa sevebilirsiniz bence. Kokusuna da bayılıyorum:) Bir süre ara vermiş ve Avene'e dönmüştüm. Avene'in benim cildime artık bir faydası yok maalesef. Sadece yağlandırıyor.
-LRP Effaclar Tonik: 2 şişe bitirip tekrar aldım. Cildimdeki artıklardan arındırdığını ve ferahlattığını hissediyorum. Kokusu biraz sevimsiz. Karma ciltlerde yanaklarda ve dudak kenarında kuruluk yapabilir.
-Bioderma Pore Refiner: Bu ürüne çok haksızlık etmişim resmen:) Nasıl kullanacağımı bilememişim.  Sabah yüzümü yıkayıp nemlendirici olarak T Bölgesine sürüyorum. Hem matlaştırıyor hem de gözenekleri küçük gösterme etkisi var:) Sadece ilüzyon deyip geçiyorum:) Üzerine bazen transparan pudra bazen de mineral pudra sürdüğümde çok güzel görünüyor:)
-Bioderma Sebium Masque: Haftada bir gece uyguluyorum. Gözeneklerimi rahatlatıyor. Sonrasında verdiği yumuşacık hisse bayılıyorum. Sebium serisinin en sevdiğim ürünü diyebilirim.
-Avene Hydrance Optimale spf 20 Nemlendirici: Doktorum bu ürünü Pore Refiner'ın yetmediği durumlarda kullanmam için vermişti. Cildim çok gerildiğinde kullanıyorum. Güzel bir ürün yanaklarıma ve pul pul olduğunda çeneme sürüyorum.
-Bioderma Sensibio H20 : 1 numaralı makyaj temizleyicim. Ayrıca dışarıdan eve geldiğimde cildimde makyaj olmasa bile mutlaka cildimi bununla siliyorum. Ferahlatıyor.
-Seba Med Q10 Göz çevresi kremi: Minicik 2 nokta 2 gözede rahatça yetiyor. Hafif yağlı bir krem. Jel formundaki ürünler göz çevremi kuruttu. Bunu yumuşak yapısından dolayı daha çok sevdim. 28 gün sonra anlayacağız bakalım etkisi var mı yok mu:)

Vee Aksil 5: Çok severek kullandığım medikal sivilce kurutucum. Sivilce mi çıktı, akşam çıkmam mı gerekiyor? Biraz kalınca üzeri hava almayacak şekilde sürün ve bekleyin. Resmen küçülecek, ağrısı bile azalacak. Makyajdan önce yıkayın. Gerekiyorsa ince bir şekilde tekrar sürün. Kurumasını bekleyip üzerine de ne sürecekseniz sürün. Ten rengi olanı gün içinde benim kurtarıcım. Fondöten fırçasıyla az miktarı T bölgenize iyice yedirerek sürerseniz güzel bir kapatıcı bile olabilir:) Kurutucu olduğunu unutmayın:) Çok açık tenliyseniz renklisinden uzak durun derim:) Normali de gündüz kullanıma uygun değilmiş diye duydum.

Benim değişmez ürünlerim cildim normale dönene kadar artık bunlar. Değişiklik ya da güncelleme yaparsam yine belirtirim. SEVGİLER...

Yorumlar

  1. Aksil i çok merak ettim:) hemen alıcam cidden:))

    Bana da beklerim:)

    www.alisverismakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözü kapalı tavsiye ederim. umarım memnun kalırsın.

      Sil
  2. G. seni mimledi!! ^^

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar