Sonbaharda Cilt Bakım Rutinim

Uzun zamandır cilt rutinimle ilgili yazı yazmadığımı farkettim. Bu arada epey değişiklikler de yaptım aslında. Biraz bu değişikliklerden bahsetmek istedim. Roaccutane tedavimi bitireli 3 ay oldu. Toplamda 3 ay kullanmıştım. Cildimi pürüzsüzleştirdi tamamen. Bunda stres faktörünün yok olmasının da etkisi büyük tabii ki.

İlacı bıraktıktan sonra 2 ay boyunca cildim aşırı hassaslaştı. Ne peeling, ne maske kullanamadım. Toniklerin herbiri de yanma yaptı. Ağır nemlendiricileri bıraktım. Cildim yavaş yavaş dengesini buldu. Şu an yüzümde sadece akne lekeleri kaldı. Onlara da hemen müdahale edilemiyormuş. İlacın etkisi 6 ay vücutta devam edeceğinden kış başında dışarıdan müdahalelerle lekelerden kurtulma seanslarım başlayacak.

Bu kadar ön bilgiden sonra şu anki cilt tipimin HASSAS ve normal olduğunu söyleyebilirim. Sadece burun bölgemde yağlanma var. Alnım ve çenem normal. Bu yüzden ürünlerimin çoğunu değiştirdim. Bir bakalım neler olmuş;)

GÜNEŞ KORUYUCUSU: La Roche Posay Anthelios XL Tinted Extreme Fluid 50+
Yaz başından beri kullanıyorum artık bitmek üzere. Güneşin etkisi geçene kadar bitireceğim sanırım. Lekelerimi kontrol altına aldı. Yapısı nedeniyle cildimde kalıp gibi kalmadı, hemen emiliyor. Suya ve terlemeye dayanıklı olması çok iyi bir özellik. Çok ince yapılı. Kullanmadan önce çalkalamak gerekiyor. Şişesi kullanışlı. Ürünün akışkanlığı göz önünde bulundurularak ince uçlu yapılmış. İçinde paraben ve türevleri bulunmuyor.

Makyaj altına rahatça kullanılıyor. Günlük nemlendirici sürmek yerine bunu sürüp emilmesini bekliyor ve makyajımı öyle yapıyordum. Sivilce oluşumunu tetiklemedi. Renkli oluşunu çok sevdim. Beyaz güneş kremlerinden ölesiye nefret ediyorum.

- NEMLENDİRİCİ: Kiehl's Ultra Facial Cream
Bu ürünü yaz başında aldım 1 ay kadar kullandım ama sıcakta cildime ağır gelmeye başladığından sonbahara saklamıştım. Yumuşacık bir dokusu var. Nemlendirmesi mükemmel. Kuru karma ciltlere gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim;) YAĞLI CİLTLERİN UZAK DURMASI GEREK!!! Bunun bir de oil free versiyonu var keşke onu tercih etseymişim dedirtti. Aldığım sıralarda ilacın etkisinden yanaklarım kupkuruydu o zaman ilaç gibi gelmişti. Şimdi sadece geceleri yanaklarıma ve alnıma sürüyorum. Bitirene kadar dirseklerime falan da süreceğim sonra büyük ihtimalle yağsız olanını alırım. Ağır dememe rağmen hiç bir şekilde sivilce ya da komedon oluşturmadı. Sadece verdiği nemden yüzümü terletiyor fazlaca:) Yine de seviyorum:)

- GÖZ ALTI KREMİ: Kiehl's Eye Treatment
Çook memnunum. Yazısını geçenlerde yazmıştım. Okumak isteyenleri BURADAN ALAYIM.

- TEMİZLEYİCİ: REN Rosa Centifolia Foaming Cleanser
Kullanmaya başlayalı 1 hafta oldu. İlk kez köpük formunda bir temizleyici kullanıyorum. Kokusu hariç çok sevdim. Jel formu da vardı ama daha yoğun koktuğundan bunu tercih ettim. Gül kokusundan hiç hoşlanmıyormuşum ben meğerse:( Tüm cilt tipleri için deniyor ama ben yağlı ciltler için hafif kalacağını düşünüyorum. İçinde deterjan adına bir öğe bulunmadığından şöyyle köpür köpür olmuyor. Yüzden arındırmak jellere göre çok çok kolay. Uğraştırmıyor ve sonrasındaki gıcır gıcır ama yumuşacık hissi sevdim. Kurutmadı şimdilik. Bakalım... ilerleyen günlerde detaylı yazısını yazarım mutlaka.

- TONİK: L'oreal Kadifemsi Tonik
Gün aşırı kullanıyorum. Sadece t bölgeme sürüyorum. Yazısı için BURADAN.

VÜCUT KREMİ: TBS Shea Özlü Bodybutter
Nemlendirmesine bayılıyorum. Özellikle dirsek ve dizlerinizde kuruluk varsa bayılacaksınız. Nemlendirmesi anlık değil. Kokusu Şahanee! Daha ne olsun;)))))) Detaylar için BURADAN.

-MAKYAJ TEMİZLEYİCİ:  Yves Rocher Velvetly Cleasening Milk ve Bioderma Sensibio H2O
İkisini değişimli kullanıyorum. Temizleme sütü daha yoğun olduğundan o gün toniği kullanmıyorum.

-GÖZ MAKYAJI TEMİZLEYİCİ: Yves Rocher Çift Fazlı Göz makyajı Temizleyici
Çook memnunum. Değiştirmeyi düşünmem bile. Göz yakmıyor, kızarıklık ya da yanma hissi vermiyor, en zorlu rimeli bile kirpik yolmadan çıkarıyor. Detaylı yazısı için BURADAN.

-DUDAK BALMI: Nivea Med Protection ve Kiehl's Mangolu Lip balm
Nivea'yı gündüz rujun altına, Kiehl's i ise gece yatmadan sürüyorum. Nivea mat yapıda günlük ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor. Kielh's in nemlendirmesini çok seviyorum. Jel yapısıyla dudağı bütün gece koruduğunu hissediyorum. KOKUSU ÇOK GÜZEL AMA YEMEMENİZİ TAVSİYE EDERİM:)))

-TERMAL SU: AVENE
Yaz boyunca her yerde kurtarıcım oldu. Eve gelir gelmez ilk işim termal su sıkmak oluyor hala. Detaylı yazısı için BURADAN.

Benim rutinim bir süre daha böyle. Cildim de bende memnunuz. Doktor kontrollerim devam edecek yine ayda 1  kez. Lekeler için ürün kullanmam henüz yasak. Yasak kalktığında gelişmeleri yazarım:)

Yorumlar

  1. Evdeki servetin sorumlusu sensin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahah ürün bitirmeden yenisini almamanı tavsiye ederim minik;) bi de toptan alışverişi ayda 1 yada 2 defa yap:)))) indirime denk getirmeyi öğrenmelisin. önümüz bayram eksikleri ucuz ucuz tamamla;D

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar