Tuzla deyince akla hemen Filizler Köfteeeeee gelirrr!

Neden ama bi sorun bi sorun:))))
- Temiz.
- Köftesi bugüne kadar yediğim enn lezzetli köfteler sıralamasında ilk 3'te rahat yer bulur.
- Etle arası çok iyi olmayan ben bile ne kadar yesem rahatsız olmuyorum:)
- İrmik helvası candırrrrrr!
- Tamam ya tek tek saymicam... her şey çok lezzetli. Bugün domates çorbası içtim o bile güzeldi:)
- Her daim kalabalık, haftaiçi öğlen saatinde boş masa bulmak imkansıza yakın. Buna rağmen servis hızlı.

Tuzla'da yaşamıyorum en başta bunu söyleyeyim de bir tanıdıklık muhabbeti olmasın. Valla sahipleriyle tanışıklığım yok:)))) Tamamen kendi kişisel beğenimi yansıtmak için yazdığım bir post bu. Sahil boyunca bir dolu köfteci var ama enn güzeli Filizler. Salacak'ta da bir şubesi var üstelik.

İlk gidişim bir okul gezisi sayesinde oldu. Tuzla'daki İstanbul Mercan sitesinde gezi vardı. Yazlık bir bölge orası sahilde. Villa tipi evler var sıra sıra. Çok da bir önemi yok bu detayın:p Öğlen tatilinde doluştuk servislere doooooğru Filizler'e. Yediğim köftenin tadı damağımda kalmıştı taa 9 sene önce. Ben unutmam burayı arkadaş deyip kafama yazmıştım bile. Sonra o dersten 2 kere daha kalınca yine gittim, yine gittim:p Okuldan nefret ederdim ama en güzel anım bu olmuştur:)

Bugün de maaile ViaPort'a gittik. Allahım ne indirim var öyle. İnsan nereye bakacağını şaşırıyor valla:) Ben çok bişi almadım ama benim dışımdaki 4 hatun siftah yaptılar bayağı:)Bense 1atkı, 1çift küpe, Yves Rocher'den  tırnak düzgünleştirici base coat, bir de göz temizleme solüsyonu hediye verdiler o:)))))) Neyse konuyu dağıtmadan devam... baktık allahın unuttuğu yerdeyiz :p Nerde yesekkk nerde derkennn... Tuzla epey yakın e hadi doğğru Filizler'e. Babaannemle, teyzem ilk defa gittiler sayemde. Bayıldılar valla.

Kaşarlı köftesini de, normal köftesini de tavsiye ederim. Naçizane önerim 1,5 porsiyon köfte + piyazla çok rahat doyulur:))))) Üstüne tatlı yer misiniz, yemez misiniz bilmem ama dondurmalı irmik helvası tavsiyemdir;) Çaylar müesseseden diye biliyorum ben;) Fiyatlar da normal.

Gece gece canınızı çektiririm böyle :)))))

Gidene afiyet olsunnn;)

Yorumlar

  1. Viaporta bi ben gidemedim yaaa su indirimleri kacirmasam barii =))
    Haklisin sahildeki tum koftecilerden en iyisi filizler lezzeti hizmeti hepsi sahane.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Viaport'a ben ilk defa dün gidebildim:)))) ama bayıldım. mağaza çeşitliliği, açık hava oluşu falan harika:) insanı yormuyor. ama hava buzz gibi olmasaydı iyiydi:)sıkı giyin;)

      Sil
  2. mmm nasıl başlasam bilemedim öncelikle blogunun dizaynından çok içeriği hoşuma gitti.. Hemen hemen tüm yazılarınızı okudum, aklımda kalan ise bu yazınında pekiştirdiği sizin yemek üzerine olan ihtisasınız.. Açıkçası yemekle pek aram yok, hele yemek siteleriyle neredeyse hiç ancak sayenizde bir kıvılcım oluşmaya başladı :)) Aklıma Yemek Programı yapanların veya sitelerde bunu yayınlayanların direkt malzeme listesini vereceğine o yemek ile ilgili bir anılarını veya kim nasıl bulduğunu anlatsalar benim gibi yemekle arası olmayanları dahi cezbettirir..

    Neyse azıcık (Ölmem üzere olan)damak tadımdan bahsedeyim..
    her ne kadar 3 beyazdan biri olan tuzsuz sofra düşünemiyorum..
    Canım Memleketimin köftesini çekti bu arada siz hiç Trobzon Köftesi Yediniz mi? Yemediyseniz Listenize ekleyin.. hatta blogunuzda değerlendirebilirsiniz(Original olsun ;)

    uu sanırım çok konuştum kalın sağlıcakla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel övgüler almak ne güzel böyle:)ÇOK TEŞEKKÜR EDERİMM. Blogun dizaynıyla pek ilgili değilim haklısınız. Daha ilgi çekici hale getirilebilir tabii ki. Dikkate alacağım. Yemekle aram iyidir gerçekten ama çok da yemek seçerim. Ailecek yemeği yerinde yemeyi severiz, canımız çeker Adana'ya kebap baklava yemeye, Edirne'ye ciğer yemeye, Akhisar'a köfte yemeye gitmişliğimiz vardır:D Gittiğim yerle ilgili de notlar alırım. Oradan kalma bir alışkanlık işte. Anneannem iyi aşçıdır bir de. Onun etkisi çok büyük üzerimde.

      Pazar günleri Arda'nın Mutfağı'nı veya NTV'de Şefika'yı izlemenizi tavsiye ederim. Alışıldık yemek programlarından çok daha eğlenceliler.

      Akçaabat Kaöftesi yenmez miii:)))) Bayılırım. Kiloyla alıp kuzenlerle mangalda pişirmişliğimiz çoktur:)
      Yorumlarınızı her zaman beklerim.

      Sil
  3. Bu yazının üstüne Tekirdağ'lı olarak Tekirdağ köftesi tavsiye edeyim ben de bari =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özcanlar'da köfte yemişliğim de var şekerim:) Ama Filizler başkaaa :)))) denemelisin.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar