Dersler de onaylandı..8. dönem başladığı gibi son bulsun!!!

Olaylı bir ders seçme  haftasını geride bıraktığıma göre 8. döneme hazırım:)) "Son" diyemiyorum sanki büyüsü bozulacakmış ya da bir aksilik olacakmış durumlarına karşılık.

Neden olaylı biraz bahsedeyim... Ben okula başladığımdan bu yana daha hiç otomasyonla ders programının aynı anda açıklandığına şahit olmadık bölümce:)))) "Olur mu öyle şey??" dediğinizi duyar gibi oluyorum. Ama biz alıştık:))) "Normalde"(bahsettiğim şartlarda) önceden kararlaştırılan her "gruptan" 3 4 arkadaş sabah 8'de okula gider, "koridordaki panoya" asılan ders programının fotoğrafını çeker, favori arkadaşlarına gönderir, ama bunlardan önce otomasyon açılır açılmaz programı göremeyen herkes bütün derslere aynı anda abanır onaylar ve otomasyonu kapatır:D Ola ki otomasyon açıldıktan 5 dk sonra otomasyona girdiniz. Ortada ders göremezsiniz:) Bütün dersler bütün gruplar çoklu seçilmiş ve siz donakalmışsınızz:)))) GEÇMİŞ OLSUNNN!

Öyle bir durumda yapılacak en iyi şey öğleden sonra saat 2'yi beklemek. 9- 14 ARASI NE Mİ OLUYOR? Anlatayım. Öncelikle okuldaki grup arkadaşlarına zamanında programı atmadılarsa kesin fırça yerler. Hele gruptan biri 9.05 vakası maduru olmuşsa okuldakinin vay haline:)))) O sırada danışmanlar ne mi yapıyor? Derslerini sorunsuzca seçmiş, alttan dersi olmayanların derslerini onaylamak yerine önlerinde kilolarca evrakla uğraşıp susmayan telefonlarının fişini çekiyor, cep telefonlarını asla açmıyor, santrale telefon bağlamasınlar diye fırça kayıyorlar:))) Biz evlerinde gözü çapaklı otomasyon başındaki öğrenciler için ilk önce en az 2 dönem öncesinin ders programı deneme amaçlı konur. Herkes atlar. 5 dk sonra durum çakılıp FB, Twitter vs. gibi ağlarda isyanlar, mentionlar yağmur gibi yağar.

"2 SAAT" sonra hata fark edilir,  program değiştirilir. O zamana kadar kimse derslerle oynamaz. O 2 saat süresince de telefon trafiği başlar.
"-Ben şunu seçtim sen naptın,
 -projede kimdesin,
-boş günün var mı?,
-ya sen o hocadan ders almıştın sınavda ne soruyor:),
-hoca nasıl,  ben sabah seçemedim yaa ortak dersimiz yok:((,
-danışmanla konuştun mu,
-ayy onu mu seçtin geçmiş olsun." vs vs vs vs diyaloglar uzar giderr...

Saat 14'te danışmanlar yemekten dönerler. İlk onaylamalar başlar. Osırada otomasyon yeniden hareketlenir çünkü danışmanlar her dersin her şubesini seçenlerin seçtiği her derse red verir:)))) O sırada denk geldiysen kaparsın:) Bir de ders tüccarları var. O dersi bırak sana şunu alırım, veririmciler, yalvaranlar gırla:))))

Bu bahsettiklerim geçen döneme kadar aynen böyleydi. Bu dönem ders programı 2 gün önce açıklandı. Herkes şoka girdi:))))) "Bir yanlışlık vardır gene biz hepsini seçelim"ciler türedi. Programa göre az nefret ettiğim hocaları seçmeye çalıştım. Yalnız bir tane seçmeli dersim eksik kaldı, onu da kontenjan açtırırım diye başka seçmedim. İçime doğmuştu gerçi bu dönem şansım yaver gitmicek, okula gitsem de farketmez diyerek önemsemedim. Arkadaşlarla sürekli telefonlaşma halindeyiz. Benim göremeyip de seçemediğim ders açılır açılmaz doluşmuşlar, ben niye seçmemişim. GÖREMEDİM BİLE. 9.00da açtım otomasyonu 9.03'te her dersi seçtim onaya bastım. Kim ne ara görmüş de seçmiş o dersi anlayan beri gelsin.

Dışarı çıktım gezdim akşam baktım yok, bakmadım. Ertesi gün 3 defa kontrol ettim ders yok, danışmanı da aramadım. Çarşamba sabahın 10'unda telefon yağdı peşpeşe. Program değişmiş, otomasyon karışmış, danışmanlar herkese red vermiş :))))) Baktım bende değişiklik yok. Dersleri değiştirsem olay, uğraşmadım. Akşam tekrar girdim arkadaşa sordum napayım diyerek, dersi bıraktığını, o sırada telefonda olduğumuzu söyledi. Ben seçtim sanıyormuş. Ben hiç görmedim o dersi 1 an bile.  Kısmet deyip söylediği başka dersi seçtim. O sırada danışmanıyla konuşan başka bir arkadaş beklediğini, cuma günü KONTENJAN açılacağını duyduğunu söyledi. "Ben seçtim." deyip kapattım. Bugün de öğlen baktığımda hepsi onaylanmıştı. Rahatladım. Saat 4ü geçe arkadaş aradı telaş içinde. Danışmanla konuşmuş dersi açmıyormuş, ne görüyorsa onları seçmesini söylemiş. Varan bimilyon:)))))) Gene iç sesim beni yanıltmadı. Haklı çıktım mutluyum:)))))

Bizim okulda işler sırasına göre yapılsa bile mutlaka aksilik olur. Allahın emri. Danışmanlar en çok o bütün dersleri aynı anda seçen ahmaklara küfrettiler bu dönem. Program açıklanmış bi zahmet önceden seçiver derslerini yaz bi kağıda. Saatinde de otomasyondan seç. YOOOOKKK! İLLA O TELEFONLAR EDİLECEK. GRUBUYLA AYNI DERSLERE GİRECEK. Önceden yapamıyorlar çünkü. Ben de çok saydırdım ama beni vurmadı Allahtan. Derslerim de onaylandığına göree 8. DÖNEM BAŞLASINNN!

UMARIM SORUNSUZ BİR DÖNEM OLUR. YÜKSEK NOTLARLA MEZUN OLURUMM!

P.S Bu post.u niye yazdım... dönem sonunda hatırlayıp güleyim diye. Neler çekmişim bu güne gelmişim vs. için.

Yorumlar

  1. vay arkadaş 8 dönemlik işkenceni okuttun bize resmen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alta P.S'i boşuna mı yazdım:))) Okumayaydın :)))))

      Sil
    2. yazıya baştan başlıyorum ben :D

      Sil
    3. asdfghjkl:)))))baştan okudun eyvallah sonuna çemkirmeyeceksin;))öperimmm!!! gözüne sağlık:)

      Sil
  2. merhaba su,
    umarım iyi notlarla mezun olursun.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim iyi dileklerin için:)))))))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar