Cilt Rutini Edinme Post.u #4

Bu yazıda size dermokozmetiklerimin kistik iz bırakan aknelerimin kaşısında nasıl kifayetsiz kaldığını anlatacağım. Ürünleri hayatımda hiç olmadığı kadar düzenli kullanmama rağmen 2 ay boyunca başa dönmekten başka bir etki göremedim.

Başta evet kurutuyor cildim tazeleniyor izler hafifliyor ama ilk periyodda eski haline geri döndü. Ben de çareyi doktorumu değiştirmekte buldum. Kullandığım tüm dermokozmetiklerimi ve sürme ilaçları çantama attığım gibi gittim. Hatta geçen ay yaptırdığım check up sonuçlarımı bile götürdüm. Sonuç olarak muayeneden sonra 2 haftadır antibiyotik kullanıyorum(AZRO). 4 haftalık bir kür verdi bana başlangıç için. Bu süre içinde ek olarak TONİK KULLANMAMAMI söyledi. Ben de bitmiş olan toniğimi yenilemedim o yüzden. Onun yerine yüz yıkama jelime DEVAM KARARI ALDIK( Avene Cleneance Gel). Bunun dışında ek olarak da La Roche Posay Effaclar DUO ve Differin adlı medikal ilacı birer gece arayla sürmemi söyledi.

Kürüm 25 Ocak tarihinde başladı. Ve alerjik cildim saolsun DUO ile fena bir etkileşime girdi. 4.güne kadar sorunsuz idare eden cildim yüzümü yıkayıp kuruduktan sonra sürdüğüm DUO sonrası aşırı derecede yanma ve karıncalanma hissi verdi. Şaşırdım ama alerjik olabileceği fikri saçma geldi. Çünkü hiç bir yerde okumadım alerji yaptığını:/ Yanma devam edince üzerine kuruluktandır deyip 10dk sonra nemlendiricimi sürdüm daha da beter oldu. Aynaya bakmamla birlikte kırmızı kabarcıkları görünce şok oldum. Hem yanaklarımın üzeri kupkuru, hem de çok tahriş olmuştu dokunamadım bile. Sabah yine şişti suratım ve hassasiyet devam ediyordu. Sadece yıkamakla yetindim. Gün geçtikçe hassasiyet azaldı. Dün gece günler sonra ilk defa DUO'ya bir şans daha verdim. Daha sürdüğüm anda yanma başlayınca anında yıkadım. Biraz bekledikten sonra nemlendiricimi sürdüm. Bugün ilk iş olarak da aldığım eczaneye geri götürdüm. İade ettim ve firmaya alerji durumunun bildirilmesini istedim. Ben daha önce ürün hakkında kötü hiçbir yorum duymamıştım hatta eczacı bile şiddetle itiraz etti:" İlaç etkileşimidir alerji yapmaz" diyerek. Yine de ürünü geri aldılar mutlu oldum. İlgilendikleri için teşekkürlerimi ilettim zaten.

Sonuç ortada. Ama bana oldu diye herkese alerji yapacak değil elbet. Henüz doktoruma bildirmedim. 3.haftanın sonunda kontrolüm var nasıl olsa. O zaman söyleyeceğim. Bakalım yerine ne önerecek:/

Bu arada antibiyotik cildimi kuruturken göz kapaklarımı da kuruttu. Acilen göz kremine ihtiyacım var. Ama artık cidden tırsıyorum kendi başıma ürün almaya. Yakar mı ya da aşırı yağlandırır mı vs. vs.vs. Eczaneler de tester ürün vermiyorlar. Ben mecbur muyum tam boy ürün parası ödeyip bir de memnun kalmayınca iade etmeye her seferinde:/ Bunun bir çözümü olmalı cidden. Tester ürünlere nasıl ulaşacağımı söyleyecek biri çıkarsa çok mutlu olurum. Son çare güvendiğim firmalara mail atmak olacak işe yarar mı bilmem:/

Gelişmeler şimdilik böyle. Sivilce savaşımla ilgili detayları gelişmelerle tekrar yazarım. Merak ettikleriniz olursa da bildiğim/öğrendiğim/deneyimlediğim kadarıyla yazmaya çalışırım.
"Cildiniz sorunsuz hep pamuk gibi olsun" dileklerimle:))

Yorumlar

  1. Okulda yahkın arkadaşlarımdan biri de aşırı şikayetçi bu durumdan. Ben ona da söyledim. Yaşınız kaç bilmiyorum ama. Ben 21 yaşına kadar bildiğin mayın tarlası gibi gezdim. Gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı ama yaşla birlikte kendiliğinden geçti ve şuan tek bir şey ne var ne de oluyor. Bunu da göz önünde bulundurun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 26 yaşındayım. ergenliğimde hiç sivilce çıkmadı yüzümde hatta şu son 2 yıl önceye kadar ürün bile kullanmazdım hiçbir şikayetim yoktu. güzel bir cildim vardı. aşırı stres, sık kilo alıp verme, hipoglisemi ve bilinçsiz ten makyajı gibi nedenlerle sadece çenemde kistik akneler oluştu. ergenlik sivilcesi falan değil yani özel durum. akne çıktığı yerde iz bırakıyor sevimsizliği orada. yoksa sayıca çok değiller. doktorum bu tablonun her yaşta görülebileceğini söyledi. yağ tabakasıyla alakalı bir durummuş.
      yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar