13 Eylül 2012 Perşembe

YAZ GÜLÜ



















Kendisi bayıldığım mezelerden. Bozcaada hatırası malumm:)) Çook pratik ama lezzetli. Kurudomates sevenlere duyrulurr:))
Fotoğraftaki de 5dk önce yapılmış hali:)
Buyrun malzemelerrrr;

10-15 tane kurutulmuş domates(eğer zeytinyağlı salamuranız yoksa 1gece evvelden sıcak suya koyun ki yumuşasın)
Salamura iri yeşil zeytin
Küp şeklinde doğranmış keçi peyniri
İri doğranmış ceviz
İri doğranmış kuru kayısı ya da  kuru incir
Çok tatlı olmayan iri taneli üzüm(ben çekirdekli siyah üzüm kullandım ama hafif ekşimsi beyaz da olur)
Hakiki zeytinyağı
veeee NAR EKŞİSİİİİ!
isteğe bağlı olarak da kekik...

Bütün malzemeleri büyükçe bir kapta karıştırıp zeytinyağında 1saat kadar bekletin. Servis sırasında üzerine bolca nar ekşisi ve ceviz kırığı serpip servis edin. Hem şaraba hem rakıya çook yakışıyor:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder