25 Temmuz 2012 Çarşamba

FOTOĞRAFSIZ TARİF-9 Vişneli Kek

Bu aralar bizim evin gündemindeki tek konu apartman ne zaman müteahhide verilecek sorusu. Taşınma detayları, site mi kursak, bireysel mi versek derken çevre apartmanların yöneticileriyle sürekli bir iletişim halindeyiz. İlk toplantıda biz misafir ettik. VEEEEE tamamen kendi buluşum olan kekimden yaptım. Parmaklarını yedi millet. Hazır kek sanan oldu:))) Vişneler çıktı çıkacak derken tam denemelik bir tarif. Benden söylemesi. Yumuşacık, puf puf ağızda dağılan bir kek yaptım.

VİŞNELİ KEK
mAlZeMeLeR:

Yarım kilo çekirdeği çıkarılmış vişne
1su bardağı toz şeker
3yumurta
1çay bardağı sıvı yağ
2yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
1çay bardağı dolusu damla çikolata
Vanilya
Kabartma tozu
1çimdik tuz

Yapılışı:

Fırını 180derecede ısıtın. Yumurtalarla şekeri ve 1çimdik tuzu güzelce çırpın. İçine yağı ve yoğurdu koyup çırpmaya devam...unu azar azar ekleyip üzerine vanilya, kabartma tozunu da ekleyip kek hamuru kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Üzerine damla çikolatayı ekleyin. Vişnelerin iyice suyunu süzün ve una bulayın. Karışıma katın. Kaşık yardımıyla karıştırın. İçine yağlı kağıt koyduğunuz kare borcama un serptikten sonra karışımı dökün. Homojen dağılması için tepsiyi biraz sallayın. Çok bekletmeden iyice kızmış fırına atın. 35dk sonra üzeri iyice kızarana kadar pişirin. İçi iyice piştiğinde yağlı kağıdı üste gelecek şekilde dümdüz bir servis tabağına koyun. Ilınınca kağıdı dikkatlice çıkarın. SERVİSE HAZIRRRR!

Afiyet olsun!!!!!!!!!!

!!!Çıkarmadan önce Mutlaka bir bıçak batırın. Bazı fırınlar ortasını geç pişiriyor. Sulu kalmadığından emin olun.

İsterseniz muffin kaplarınada bölüştürebilirsiniz. ben hiç denemedim ama sevimli olabilir:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder