2 Ocak 2015 Cuma

Fotoğrafsız Tarifler Serisi #21 Tahin Soslu Fırında Kabak Tatlısı

Selamlar herkese:) Yeni yılın ilk tarifiyle karşınızdayım. Hazır balkabağı hala bulabiliyorken yeni bir tarif vereyim dedim:) Bu tarifi kendim uydurdum biraz da internetsizlikten ama çok güzel ve sağlıklı oldu diyebilirim:) Çok şekerli bir tatlı olmayacak ama yoğun meze ve yemek yaptığınız bir davette hafif bir tercih olacaktır:) Hadi başlayalım.

Malzemeler:
1 kg balkabağı
2 y.k toz şeker
1 çay bardağı su
1 kabuk tarçın
5- 6 adet karanfil
8 y.k üzüm pekmezi(su gibi değil koyu kıvamlı tercih edin.)
3 y.k bal
1 su bardağından biraz eksik tahin

Süslemek için: Ceviz kırığı

Yapılışı:
Balkabaklarını dilimleyip yayvan bir tencerede kabuk tarçın, karanfil, su ve toz şeker ekleyerek pişirin.

Kabaklar yumuşayınca altını kapatın. Kabuk tarçın ve karanfilleri çıkarıp cam fırın kabına dökün.

Üzerinden her tarafına eşit dağılacak şekilde pekmezi gezdirin. Kap büyükse pekmez miktarını arttırın. (Pekmezin 1 parmak yüksekliğinde olması gerekiyor.)

200 derece fırında üzeri çok hafif pembeleşene kadar alt üst pişirin. Sonrasında üzerine alüminyum folyo kapatarak SADECE ALTTAN  ısıtarak pişirmeye devam edin. 20 dk sonra fırından çıkarın.

Diğer taraftan bir kaseye tahini ve balı ekleyip pürüzsüz ve homojen kıvam alana kadar iyice birbirine yedirin.

Soğuyan balkabaklarını tabaklara servis edip üzerinden sos gezdirin. Ceviz ilave edip servis edin.

AFİYET OLSUN!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder