Roaccutane Günlüğü #2 3. Ay İzlenimleri

Merhaba:) İlaca yeniden başladıktan sonra her ay yazacağım demiştim ama çok da büyük değişiklikler olmadan yazmak hiç mantıklı gelmedi. İlk halinde elmacık kemiklerimin üzerine kadar varan yoğun bir akne söz konusuydu. Yoğunluk çene bölgesindeydi. Düzenli olarak kontrollerimi yaptırdım ve dozajı arttırmadan ve ek ürün kullanmadan 3 ay geçirdim. Sonuçta sivilcelerimin tamamı kurudu ve yerlerinde sadece izleri kaldı. Onlar da renk olarak epey açıldılar diyebilirim. Artık ayda 1 ve ya 2 defa iltihaplı akne çıkıyor. Komedonlarım eskiye nazaran çook azaldı. Cildimde hala aşırı bir kuruma yok. Nemlendirici vs. kullanmıyorum. Gerilme hissi yaşamıyorum.

Sivilce artışını sadece yiyeceklere bağlı olarak yaşıyorum. Özellikle kızartma, fast food, kuruyemiş ve çikolata anında kocaman aknelere sahip olmamı sağlıyor:((((( Yemediğim sürece sıkıntı da yok.

Sonbahar döneminde olduğumuz için doz yükseltmesi yapacağız. Kuruluk hissini bu kez hissedeceğim sanırım. Yağsız bir nemlendiriciyle çözerim gibime geliyor. Geçen sefer gözaltlarım ve göz çevrem çok hassaslaşmıştı. Yoğun nem veren gece kremleri kullanıyordum. Bu kez böyle bir sorun yaşamadım. Herhangi bir krem kullanmıyorum. Dudaklarım ve topuklarım kuruluktan en çok nasibini alanlardan. Ruj sürmeyi unuttum neredeyse:((((((( Beni en çok o üzüyor. Neyse ki geçici bir durum. Tedavi bittiğinde tamamen arınmış bir cildim olacak. Sabır sabır.

İlacın yan etkilerinden biri de çabuk sinirlilik hali. Belki de en çözümsüz yan etkisi. Ben de yoğun bir şekilde ortaya çıktı:/ Diğer bir yan etkisi de eklem ve baş ağrıları. İlacı ilk kullandığımda bende sadece yoğun baş ağrıları oluyordu. Uyuyunca geçecek türden şeylerdi. Ama bu kez baş ağrıları yerine topuk ağrısı çekiyorum. Ağır taşıdığımda, uzun süre yürüdüğümde ya da ayakta durduğumda dinlenmek için oturursam bir süre kalkamıyorum. Kalktığımda hissettiğim ağrı ve uyuşma hissi bir süre devam ediyor. Yürüdükçe açılıyor.  Başta epey korktum ama doktoruma söylediğimde beklenen bir durum olduğunu söyledi. Bunu üst üste birkaç gün yaşayıp ilaca 2 gün ara verdiğimde ağrı vs. kalmadığını da gözledim. Kendimizi yormamamız gerekiyor kısaca.

Bendeki durumlar bu aralar böyle. Gözle görülür değişiklik yaşarsam yine yazarım:)

Sevgilerimle..

Yorumlar

  1. Kuzucum bende cildiyeye gideceğim bakalım ne vericekler öyle çok çok yok ama oluncada büyük sivilceler halinde oluşuyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kuzum ihmal etme sakın. Baştan müdahale etmeyince önü alınmıyor sonra. İnşallah dönemseldir.

      Sil
  2. Kardeşim de kullanmıştı. Etkileri biraz ağır oluyor. Ama çok etkisini gördü. İlginizi çekerse ben de bloğuma beklerim. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  3. bende roaccutane ilacin kullaniyorum 1ay 10 gun oldu 3 haftadir topuk agrisi cekiyorum ayni bahsettiginiz gibi napmam gerek

    YanıtlaSil
  4. Bende kulanıyorum sol ayagimda uyuşma var gün aşırı kulandım bundanmmidir ayagimdaki uyusmabilmiyorum doktorada gittim baktı ama bişeyin yok dedi uyuşmam hala geçmedi eklem ağrılarım var ne yapacagimi bilemiyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar