Yeni Yıl Pastası: Bonibonlu Pasta
Mirebağğğğğğ:))))) Öncelikle herkese tüüm dileklerinin gerçek olacağı fısstık gibi bi yıl dilerim.
Dün gece yılbaşı pastam o kadar sükse yaptı ki paylaşmadan edemedim:) Sabah kalkar kalkmaz işe giriştim. 1,5 saate hazırlıklar bitti:) Ben hazır pandispanya kullandım. Siz kendi tarifinizle yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Dr. Oetker Wolke Kek
(ben hafif olur diye vanilyalısını kullandım. çok da güzel oldu:))) tercih meselesi)
Kreması için:
1 poşet krem şanti.
1 su bardağı süt.
200gr. çikolata. (ben yarı yarıya bitter ve sütlü çikolata karıştırdım.)
Süslemek için:
Kinder Bueno (kitkat da kullanabilirsiniz)
Bonibon.
Yapılışı:
Wolke keki üzerinde yazdığı gibi uyguladım. Kalp şeklinde teflon kek kalıbının dibini tereyağıyla iyice yağladım. Kek hamurunu kalıba aktardım. İyice salladıktan sonra fırına verdim. 40 dk sonra çıkardım soğumaya bıraktım.
Ilınınca kalıptan çıkardım. Keskin bir bıçak yardımıyla 2 parçaya ayırdım.
İç harcı için çikolataları benmari usulü erittim. Bir yandan da kremşantiyi çırptım. Çikolatayı kremşantinin üzerine dökerek yavaş yavaş yedirdim. Rengi tamamen homojen olana kadar spatulayla karıştırdım.
Soğumuş olan kekin ilk parçasını yarım bardak soğuk sütle ıslattım. Üzerine hazırladığım kremşantinin yarısını döktüm. Üzerine 2. parçayı içi yukarı gelecek şekilde örttüm. Yine sütle ıslattıktan sonra kalan kremanın yarısını ince bir şekilde sıvadım. Buzdolabında yarım saat kadar bekletip çıkardım. Kalan kremayla tamamen sıvadıktan sonra Bueno'ları ikiye bölüp etrafına çepeçevre yerleştirdim. Üzerine bonibonları döktüm. Kalınca bir kurdeleyle bağladım. Buzdolabında 2 saat kadar beklettim.
Maalesef fotoğrafnı çok net çekemedim. Pastayı gören çıldırdı:)))))) Aklı başında bi gün tekrar yapacağım. Çok istek aldı. İçinde deli gibi çikolata olmasına rağmen hiç ağır olmadı. Kesinlikle deneyin. Biraz el oyalıyor ama değiyor.
ÖPÜCÜKSSSSSSS!
Dün gece yılbaşı pastam o kadar sükse yaptı ki paylaşmadan edemedim:) Sabah kalkar kalkmaz işe giriştim. 1,5 saate hazırlıklar bitti:) Ben hazır pandispanya kullandım. Siz kendi tarifinizle yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Dr. Oetker Wolke Kek
(ben hafif olur diye vanilyalısını kullandım. çok da güzel oldu:))) tercih meselesi)
Kreması için:
1 poşet krem şanti.
1 su bardağı süt.
200gr. çikolata. (ben yarı yarıya bitter ve sütlü çikolata karıştırdım.)
Süslemek için:
Kinder Bueno (kitkat da kullanabilirsiniz)
Bonibon.
Yapılışı:
Wolke keki üzerinde yazdığı gibi uyguladım. Kalp şeklinde teflon kek kalıbının dibini tereyağıyla iyice yağladım. Kek hamurunu kalıba aktardım. İyice salladıktan sonra fırına verdim. 40 dk sonra çıkardım soğumaya bıraktım.
Ilınınca kalıptan çıkardım. Keskin bir bıçak yardımıyla 2 parçaya ayırdım.
İç harcı için çikolataları benmari usulü erittim. Bir yandan da kremşantiyi çırptım. Çikolatayı kremşantinin üzerine dökerek yavaş yavaş yedirdim. Rengi tamamen homojen olana kadar spatulayla karıştırdım.
Soğumuş olan kekin ilk parçasını yarım bardak soğuk sütle ıslattım. Üzerine hazırladığım kremşantinin yarısını döktüm. Üzerine 2. parçayı içi yukarı gelecek şekilde örttüm. Yine sütle ıslattıktan sonra kalan kremanın yarısını ince bir şekilde sıvadım. Buzdolabında yarım saat kadar bekletip çıkardım. Kalan kremayla tamamen sıvadıktan sonra Bueno'ları ikiye bölüp etrafına çepeçevre yerleştirdim. Üzerine bonibonları döktüm. Kalınca bir kurdeleyle bağladım. Buzdolabında 2 saat kadar beklettim.
Maalesef fotoğrafnı çok net çekemedim. Pastayı gören çıldırdı:)))))) Aklı başında bi gün tekrar yapacağım. Çok istek aldı. İçinde deli gibi çikolata olmasına rağmen hiç ağır olmadı. Kesinlikle deneyin. Biraz el oyalıyor ama değiyor.
ÖPÜCÜKSSSSSSS!
Gerçekten nefis gözüküyor!
YanıtlaSilİçinde çikolata olan her şey muhteşemm!!!
Eline sağlık canım
:)))))) benim bir numaralı yasak aşkım : ÇUKULATAAAAAA!
SilVeee evet nerede olursa onu güzelleştirmeyi başarıyor.
teşekkür ederim, sen de denemelisin;)
Nefis görünüyor tatlımm ellerine sağlıık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim kuzuu cidden şahane bişi ilk kez denedim müptela olduk:):):)
SilÇok tatlı gözüküyor :)
YanıtlaSilHihi valla öyle😁😁 koskoca insanları zor tuttuk:):):)
SilBana da yapsana geldiğimde <3
YanıtlaSilBi gel de bakarız😁😁😁
Siloofff canım çekti!! ama ben benmari usulüyle eritemiyorum hiç :(
YanıtlaSilkuzu bunda bişi yokki. emaye kap vardır evinizde. ona ılık su koy, içine de küçük bi cam kap oturt kalın tabanlı. kısık ateşe koy. doldur çukulataları cam kabın içine. bi spatulayla karıştır eridikçe alt üst yap. o zaman yanmaz;) bide erir erimez kullan soğutma fazla emi:)
Silhiç birini yapamam diosan çaydanlığa kaynar su koy cam kabı da tam üstüne oturt. buharıyla erisin. daha uzun sürer erimesi ama çukulatan hiç yanmaz;)
bu sefer yapıcaksın eminim:)))) bi de sevgini katmayı ihmal etme sakın:))))))
mucks!