MİM : BEN KİMİM?

Uzuun zamandır şöyle dişime göre mimler çıkmıyordu. Peş peşe 2 mim birden yayınlıyorum şimdi de.

Kimim ben?
87 doğumluyum. Tek çocuğum. 9 yıllık ÇİLELİ üniversite hayatımı nihayet sona erdirdim. Neden 9 yıl? 3yıl mimarlık + 1 yıl hazırlık okuduktan sonra baktım olmuyor. Mutsuzum. Hocaların her biri ömür törpüsü. Ben kendimi anlatamıyorum. Onlar beni anlamıyor. Aile baskısıyla 3 yıl  ite kaka okumaya çalıştığım bölümü bölüm başkanımın son alaycı cümlesiyle bitirdim. İlişiğimi kestim ve arkama bakmadım. Aynı gün dersanenin birine kayıt yaptırdım. Sistem değişmişti, üzerinden 4 yıl geçmiş ve ben neredeyse her şeyi alfabeyi söker gibi baştan öğrendim. Zorlu bir yılın ardından sınava girdim. "Bir hayatım olabilsin diye." Sınavın stresiyle odaklanamadım, sınav fobim hortladı, ağır bir panik atak kriziyle kendimi dışarı zor attım defalarca. Gözetmenler şeker, su, çay vs. getirdiler. Sakinleştirmeye çalıştılar. İşe yaramadı... Sonuçlar açıklandı... Düşündük taşındık çizim kursuna gidip yetenek sınavıyla iç mimarlık okumanın daha iyi olacağına karar verdik. Hem derslerimi de saydırabilecektim. 20 günlük deli gibi çizim maratonundan sonra ilk mülakat engeliyle karşılaştım. Sırf öncesinde mimarlık okudum diye alınmadım. Abuk subuk polemiklerle baskı altına almaya çalıştılar. En son almazsanız almayın deyip çıktığımı hatırlıyorum:) 2. girdiğim okulun sınavını da mülakakatını da geçip kaydımı yaptırdım macera aramadan daha fazla. Sonunda o da bitti mezunum:))))
Henüz iş başvurusunda bile bulunmadım. İşsiz güçsüz ev kızı modunda takılıyorum...

Yengeç burcuyum. Yükselenim Terazi. Ruh halimin çalkantılı olmasına şaşmamak gerek. Burcumun özelliklerini hem taşıyorum hem taşımıyorum. Eskiden tam bir yengeçtim. Artık döndüm sanırım. Dolunaydan çok etkileniyorum. Agresif ve tahammülsüz oluyorum. En belirgin özelliğim inatçı olmam ve sahipleniciliğim. Anaç ruhluyum, kırılganım, şımarığım. Stres benim bütün dengemi tepe taklak ediyor. Hiç gelemiyorum.
Sabırsızım, ukalayım, biraz melankolik, epey sulugözlüyüm. Bir şeyi/kimseyi baştan sevmediysem sonradan kolay kolay sevmem.




Blogunun adı nereden geliyor?

Einstein Was HERE! Aslında tahmin etmek için dahi olmaya gerek yok. Adım Selin. Ters çevirdim Niles. Baktım sert ünsüzle bitti... bişi eksik. Kulağı tırmalıyor. Sonuna uyumlu bir sesli harf ekledim oldu bitti:))) İçime de sindi. Çok sevdim.
Blogun ismiyle ilgili günlerce düşünmedim. Zaten o kadar sabırlı da değilim. Bir gece yarısı aklıma geldi uyguladım gitti...

Neden kişisel blog?

Çünkü deneyimlerimi paylaşmayı seviyorum. Ben her ne kadar insanların deneyimlerinden ders almaktan hoşlanmasam da :))) Her şeyi düşe kalka öğrendim bugüne kadar. "Yapma!" denildiğinde inadına yaptım. Çoğu kez canım yandı ama oturup ağlamadım. Öğrendim! Bu blogda da sevdiklerim, sevmediklerim, kendim, hayatım, başıma gelenler, beni teğet geçenler, kaçırdıklarım, pişmanlıklarım, mutluluklarımı paylaşıyorum. Tek bir konu üzerinde yoğunlaşamayacak kadar maymun iştahlıyım. Düşünseydim, planlasaydım böyle hevesle yazamazdım. Mükemmeliyetçiyim ve kafamdaki şablona ne kadar az benzerse planladığım işler o kadar çok mutsuz oluyorum. Plansız yaşamak bir nebze olsun stresimi azaltıyor gibi. Ben de "her telden yazacağım" diyerek girdim blog dünyasına. Kendimi kısıtlamamak için...
Artık olanları kendime saklayamayacağım kadar dolduktan sonra herkese anlatmaya karar verdim:) İşte bu yüzden blog açtım. İyi ki açmışım.

Kişiliğim:

Baskın karakterliyim. Dikkat çekmeyi sevdiğim kadar utangacım da. Telefonda konuşmaktan çok çekinirim mesela. Yüz yüze iletişimde çok daha rahatımdır. Yaşıtlarımla nedense pek anlaşamam. Kendimden büyüklerin yanında daha rahat ediyorum. Pohpohlanmak hoşuma gider;) Eleştirilmeye hiç gelemezdim eskiden ama artık yapıcı eleştirilere tahammül edebiliyorum. Kimi zaman kendim sorarım güvendiğim insanlara sevmedikleri ne var diye:)

Çok çabuk sinirlenebiliyorum. Sesimi kontrol edemiyorum öyle anlarda. Gözüm dönüyor. Ben sinirliyken bana laf anlatmak imkansızdır. Kendimi kapatırım. Cesaret edip sarılabilirsen ne ala;) Sakinleştiğimde (genelde 5 dk sonra ) eğer kötü şeyler söylediysem pişmanlıktan ölürüm, hatta ağlarım :/ Berbat bir huy ama mizaç meselesi işte. Ağlayan insana dayanamam.

İnsanları mutlu etmeyi severim. Yedirmeyi, içirmeyi, gezdirmeyi, güldürmeyi, eğlendirmeyi, sohbet etmeyi severim, evimde ağırlamaktan büyük keyif duyarım. Kahve falı bakarım zevkine ama her zaman değil günümde değilsem hayvanat bahçesi sayabilirim:) 6. hissim güçlüdür. Genelde yanılmam. Çoğu zaman cesaretsizimdir. Ama bi defa gözümü karartırsam kimse durduramaz. Doymak bilmem. Uçlarda yaşıyorum her duyguyu. Nefret etmemeye çalışıyorum insanlardan. Kendimi "o"nu düşünmeye mahkum kılmamak için. Bağışlarım ama unutmam. İçten olsun yeter. Samimiyetsizliğe, gereksiz kibarlığa gelemiyorum. Dobralıktan yanayım. Beni rahatsız eden , beynimi kemiren bir şey varsa kaybetmek pahasına söylerim.

Uçaktan, yükseklikten ve köpeklerden(çocukluk travması) korkarım:/ İçim çekilir resmen.

Benim için güvenmek çok önemli. Arkamı döndüğümde arkamdan konuşacak potansiyelde birini etrafımda tutmam.

Burçlara inanırım. En sevdiğim burçlar ikizler, koç, yengeç. Hiç anlaşamadıklarımsa aslan, kova ve yay.
Ne kadar kova tanıdıysam baştan inanılmaz muhabbet kurup sonrasında korkunç kavgalarla bitirdik. İyidirler hoşturlar, muhabbetleri ultra komik, her konuda çok rahat konuşabilir, tartışabilirsin, seni uçurur... da kaypaklar be. İşlerine gelmedi mi tozzzzzz.

Yay'ın sevgilisi olmak mı? ASLAAA! Arkadaşı ol senin için dünyayı önüne serer. Ama sevgilisi için fedakarlık yapacağında 40 defa düşünür. Bana gözümü kapadığımda yüzde yüz güvenebileceğim insanlar lazım. Eğlencelik iyi gün arkadaşları her gün bulunur.

En yakın arkadaşlarımdan biri akrep/yay. Saygı duyarım kendisine. Akıl sorduğum nadir insanlardandır. Eleştirsin beni sonuna kadar. Baskın karakterdir o da, ne istediğini bilir. Aslında benziyoruz baya baya.. Ama çok da farklıyız. İyi ki var benim canımmm!

Biri aslan. Çook fırtınalı bi ilişkimiz var. 5. sınıfta tanıştık. Aynı çoçuğa aşık olduk yıllarca. Platonik. Ara ara yıllar süren küslüklere imza attık. Bize dip dibe olmak hiç yaramadı arkadaşlığımız boyunca. Şimdi yine küsüz saçma bir sebepten ve ikimizde geri adım atmayız ta ki karşılaşana kadar. Seviyorum onu her şeye rağmen.

İkizlerin gelgitlerini kendime benzettiğimden mi bilinmez en iyi anlaştığım, en az çatıştığım insanlar. DELİ DELİYİ GÖRÜNCE SOPASINI SAKLAR MİSALİ:P

Takıntılıyım. Sevdiğim şeylerin üzerine titrerim. Başlarına bir şey gelme korkusu tüylerimi diken diken etmeye yeter. Bir şeye çok özendiysem kimseye emanet edemem. Yarım bırakmak bende deli vicdan azabı yaratır. Yapmam gereken bir işin tesliminden önce bana sorulması, sıkıştırılmak beni çok gerer. Son dakikacıyım. Sorumluluk sahibiyim. Yaratıcıyım. Her konuda bahaneler üretmekte üstüme tanımam:))

Hoşlandıklarım:
Şarkı söylemek(sesim kötü:), yemek yapmak, misafir ağırlamak, tavla oynamak(yeni öğreniyorum), makyaj yapmak, alışverişşş <3, puzzle yapmak, bu ara İnstagram'a fena sardım. Fotoğraf çekmeyi sever oldum bakalım. Makine alacağım sanırım sonunda. Takip etmek isteyenler için; İnstagram'da Nilesiii adıyla bana ulaşabilirsiniz.

Nostaljik olan her şeye bayılırım. Şarkılar, eski kitaplar, oyuncaklar, eşyalar, danteller, küflü şarkılarr:))))
Hele ki 90lar <3 Çocukluğuma dair her detayı çok severim beni duygulandırır, gülümsetir. Ama diziyi hiçç sevmedim. Samimi gelmedi. Karakterler havada kalmış. Zorlama olmuş. 80ler dizisinin izlenebilirliği yok. Kıyaslanamayacak kadar kötü bir iş çıkmış.

Bir şarkıyı, kitabı, filmi eğer sevdiysem 40 defa okumaktan, peşpeşe dinlemekten çekinmem. Bunu zevkle yaparım.

En sevdiğim film: Can dostum (intouchables)/Midnight in Paris
En sevdiğim animasyon: Ratatouille
En sevdiğim dizi: GG/ House MD/ Da Vinci's Demons

En sevdiğim şarkı: Deep Purple - Soldier Of Fortune
Son zamanlarda en çok dinlediğim şarkı: Gripin- Aşk Nereden Nereye
Depresif olunca dinlediğim şarkılar: Anathema - Lost Control/One Last Goodbye/Parisienne Moonlight
En gaz şarkı: İron Maiden- The Trooper/ Dance of Death <3
Nostaljik şarkıların kralı: rAY cHARLES- hİt ThE rOaD jAcK!
Her albümünü aldığım:Teoman

En çok okuduğum kitap: Şeker Portakalı- Vasconcelos
Başucu kitabım: Neufert <3 eheheh!/ Kültür sanat mimarlık- Bülent Özer
En sevdiğim kitap: Hobbit- JRR Tolkien
En çok etkilendiğim kitaplar: Tolstoy- Diriliş, Dostoyevski - Suç ve ceza

Hoşlanmadıklarım:
Aptal yerine konmak, yalan söylemek, bir lafı karşımdaki için 2 kereden fazla tekrarlamak zorunda kalmak, bana bir lafın 2 defadan fazla söylenmesi, ısrarcılık, bana zorla bir şey yaptırılmaya çalışılması (inadına yapmam!).

 Acımasız insanlar, sabit fikirliler, sadece kendini düşünenler, her şeye söylenenler, enerji hırsızları, fikir hırsızları, hak yiyenler, kayıranlar, laf anlamazlar, kendini akıllı sananlar, sinsi insanlar, iki yüzlüler, yüzsüzler BENDEN UZAK OLSUN.

En çok sevdiğim makyaj malzemem:
RUJ! Öyle ki sürmeden çıkınca kendimi eksik hissediyorum:/

Çantamda olmazsa olmazlarım:
Telefonum, şarj aletim, ipodum, cüzdanım, birkaç paket mendil, ıslak mendil, anahtarlığım,tükenmez kalem, 3 tane ruj ve ayna. Bavulla geziyorum evet:)

En son okuduğun Kitap: Cehennem- Dan Brown bitiremedim bir türlü. Bir önce Murathan Mungan- Yüksek Topukları okuyup çook beğendim.

Gene çook uzattım bulmuşken mimi:))))) Umarım okurken sıkılmadınız. Öpücüklerrr:)

Yorumlar

  1. Valla sabahın köründe sonuna kadar okudum :)) Mimin hakkını vermişsiniz, çok güzel anlatmışsınız kendinizi. Bu arada ben de Yay'ım alındım azıcık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eheh yıldızım barışmadı Yaylarla bir türlü...halbuki ben her birini çok sevmiştim. beni hayatta en çok üzen insan yaydı. ben de bu yüzden temkinli yaklaşıyorum artık.beğendiğinize sevindim:)

      Sil
  2. Ben de ikizlerim beni de sev :) Bi de nostalji delisiyimdir, bi kıyafeti bi şarkıyı beğenmesem de nostaljik diye sevebilirim mesela :)
    Sevdim ben seni de yazını da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheh teşekkür ederim sizin için varım ben... severim tabii:-D nostalji candır... Geçmişin saf tertemiz günlerini hatırlatır mutlu eder:-D

      Sil
  3. Ben de Koçum beni de sev :D Şaka bir yana tek solukta okudum gerçekten ne varsa yazmışsın çok hoşuma gitti. Seni sevdim keçi gibisin sen de benim gibi. Kendin olmaktan hiç vaz geçme :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla öyleyim ne yalan söylimm..lisedeki lakabımdı:$ beğendiğine sevindim:-D

      Sil
  4. Bende bir kitabı, filmi ya da şarkıyı sevdim mi bozuk plağa bağlıyorum :D Bende başağım beni de sever misinn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabit fikirli değilsen severim tabi:-D başağın mantık dünyası ve sistematik düzeni beni zorluyor yoksa garezim yoktur:-D yine de fazla duygusalım ben:-D

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar