26 Nisan 2012 Perşembe

FOTOĞRAFSIZ TARİF - Karakız Tatlısı

Tatlı krizine girdiğinizde kurtarıcı bir alternatif lezzet. Hem hafif, hep kolay, hem çoook lezzetli... Yazın kremşanti yerine vanilyalı dondurma kullanabileceğiniz bir tarif. Annem gibi kakao sevmeyenlerdenseniz keki keçiboynuzu (harnup) tozuyla yapabilirsiniz:)) Yalnız ölçüyü 1kaşık arttırmanız gerekecek.

Deneyip yorum bırakırsanız çok sevinirim:)))


MALZEMELER:

Keki için:
2Yumurta
1Su bardağı tozşeker
50gr. kakao
1Çay bardağı sıvı yağ
2 Bardak un
1paket şekerli vanilin
1paket kabartma tozu
3Yemek kaşığı  portakal kabuğu şekerlemesi
Yarım çay bardağı Antep fıstığı içi

Üzeri için:
1Paket Kremşanti
500ml süt
1 paket Dr. Oetker Çikolatalı Sos
500ml süt
3yemek kaşığı damla çikolata
File badem

YAPILIŞI:
Yumurta ile şekeri orta devirli mikserde çırpın. Kakaoyu ekleyip karışıma iyice yedirin. Kalan malzemeleri de karışıma ekleyip 3dk kadar çırpın. En son şekerlemeleri ve fıstığı ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 30 dk pişirin. Ilıdıktan son 3x3 cm karelere bölün. Servis tabağının altına dizin. Üzerine önceden yapılmış kremşantiyi döküp kekleri iyice buladıktan sonra üzerine çikolata sosunu tamamen kaplayıncaya kadar döküp file badem ve damla çikolatayla süsleyin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder