Roaccutane Günlüğü #1 Silbaştan!

Evet yanlış okumadınız. Roaccutane tedavisine tekrar başlıyorum. Geçen sene 3 ay kadar küçük dozlarda kullanıp, dozu tamamlamadan doktorumla birlikte sonlandırmaya ve kremlerle dönemsel sivilcelerle savaşmaya karar vermiştik. Yüzüm tamamen akneden arınmıştı ve leke gidericiyle de lekelerden tamamen kurtulmuştum. Yaklaşık 8-9 ay sonra aynı akneler en stresli dönemimde yeniden yoğun şekilde taa yanaklarımın üstünde falan pörtleyince koşa koşa doktorun yolunu tuttum. Tahliller yapıldı, tekrar başlamamda sakınca görülmedi. Yeniden başlayacağız ilaca ve bu sefer farklı bir doktorla. Önceki dozum hem çok düşük olduğundan, hem de üzerinden çok zaman geçtiğinden dolayı yeni bir hesaplamayla tam toz, tam verimlilik politikasıyla kolları sıvadık. Aknelerle savaş başlasınnnnn!

Gün itibariyle ilk dozumu aldım. 40mg.la başladık yoğun güneş etkisi nedeniyle. Hem de vücuda birden yüklenmeyelim dedik. Bugün epey tempolu bir gündü. Beklediğimin aksine ciddi bir yan etki yapmadı. Baş ağrısı, eklem ağrısı vs. gibi. Dudaklarım biraz gerildi yalnızca. Su içerek günü kurtardım. İleriki zamanlarda aylık periyotlar halinde gözlemlerimi yazmaya devam edeceğim.

Umarım bu kez kesin çözüm olur ve bir daha akne problemiyle karşılaşmam:((((((((( Bana şans dileyin:(
Öpücüklerrr!

Yorumlar

  1. İnsallah kusuuuuuuum butun aknelerden sonsuza dek kurtulursunnnn. Bnmde sol yanagimda ciban gibi cikti ama bnmki kuru yemis yedigimden. Bile bile kendim kasindim :/ opuyorummmm iyi bayramlar diliyorum sevdicegimleeeee balimmmmn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminn inşallah balımmm <3 kuruyemiş ve bitter çikolata bende de çıkartıo ama stresin çıkarttıkları geçmek bilmiyor:((((((((( size de iyi bayramlar kuzucuumm:) güzel fotolar bekliyorum senden emi:D

      Sil
  2. Dozu tamamlamayınca maalesef bir işe yaramıyor tatlım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynenn öylee...ACI BİR ŞEKİLDE ÖĞRENMİŞ OLDUM:((((( önceki tamamen bölgesel sivilcelenmeydi sadece çenemde çıkıyor ve haftalarca geçmeyen lekeler halindeydi. o yüzden yoğun doz kullanmamıza gerek olmadığını söylemişti doktorum. hemen sonuç alınca ve yaz da gelince bırakmıştık. şimdiki aklım olsa doktorumu o zaman değiştirirdim.

      Sil
  3. Ben altı ay kadar kullandım, sonrasında tabi destek tedaviler oldu ve üzerinden 1,5-2 yıl geçti. Toplasanız birkaç sivilcem çıkmıştır ve onlar da küçücük olur ama eski izler var tabi. Umarım sizin de seneye tamamen pırıl pırıl bir cildiniz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarı hikayeleri duydukça daha çok hevesleniyorum. Yorum çook iyi geldi çok teşekkür ederim. Sağ salim tedaviyi başarıyla sonuçlandırabilirsem benden mutlusu olmayacak :) :)

      Sil
  4. Leke giderici olarak ne kullandiniZ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kiehls'in leke serumunu kullandım. Açık gözenekleri küçültme gibi bir etkisi yok ama koyu renkli lekelerimi açtı epeyce. Güneş kremiyle birlikte düzenli kullanılmasını öneriyorlar. Yine de iyice araştırın derim. Umarım size bir yardımım olmuştur:)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar